05-08-2018, 21:44
Parthlar ile hard zorlukta bir campaign acayim dedim. Baslangici oldukca zor olsa da kuzeyde barbarlara hic bulasmayip Selucuidlerin satrapliklarinin birbirine girmesini bekledim, onlar aralarinda savasirken ben kolayca Iran`a coktum. Iran topraklari oldukca kazancli,hatta bu acidan Bati dan kat ve kat daha iyi diyebilirim. Roma ile kiyaslandiginda bana oyunun middle-late asamasinda guclenmem cok daha kolay oldu. 10 full orduyla ekonomi hala fazla veriyordu oyunu biraktigimda 250k birikmisti hazinede zira parayi harcayacak yer yoktu.
Iran`i butunlestirdikten sonra Mezopotamya`ya kadar gelmis buyuk bir Bergama-Rodos ittifaki vardi. Bergama`yi Ortadogu`dan attiktan sonra Anadolu`da Ermenistan ile kapismaya basladi.
Ozet olarak guzel oyundu 120 tur oynadim sanirim. Imp 5 olup empire olunca sikilip biraktim boyle,onumde ciddi bir rakip yoktu.
Iran`i butunlestirdikten sonra Mezopotamya`ya kadar gelmis buyuk bir Bergama-Rodos ittifaki vardi. Bergama`yi Ortadogu`dan attiktan sonra Anadolu`da Ermenistan ile kapismaya basladi.
Ozet olarak guzel oyundu 120 tur oynadim sanirim. Imp 5 olup empire olunca sikilip biraktim boyle,onumde ciddi bir rakip yoktu.