Hoi4 1940 sonrası kasma sorununun çözümü (1944'de kasmadan oynuyorum)
Kasma sorunu 1940'lı yıllarda çok fazla savaşın olması ve ainin, birliklerin yoğunluğunun dahada artmasıyla işlemciye çok fazla yük biniyor bu da kasmaya sebep oluyor.
Paradox optimizasyonu iyi yapsaydı.
Neyse bunun çözümü eğer 1945'li yıllarda donarak oynamak yerine akıcı bir şekilde oynamak istiyorsanız yapcaklarınız basit:
Ben nazilerle oynadım 1939'da polonyaya savaş ilan edip fransayı adlım avrupada hiç iz bırakmadım fakat halen kasıyordu
Kasmaması için savaşı çabucak bitirmeniz gerek çünkü eğer savaşı uzatırsanız savaşa amerikada katılacağından dolayı ingiltereyi alsanız bile savaş bitmeyecek.
(Nazi almanyası ile)
1.Müttefikler savaşını bitirmeden sovyetlere savaş ilan etmeyin kasma 10 kat dahada artar.
2.Elinizi çabuk tutun ve amerika savaşa katılmadan ingiltereye çıkartma yapıp savaşı bitirin bu sayede artık ainin yoğunluğu ortadan kalkacak ve kasma büyük ölçüde azalacak.
3.Eğer kasma halen çok fazlaysa ingiltere savaşını bitirir bitirmez sovyetlere saldırın güçlü bir orduyla ve onlarıda ilhak edin muhtemelen kasma büyük ihtimalle ortadan kalkacak.
4.Barış konferansında elinizden geldiğince devletleri kukla yapmak yerine ilhak edin çünkü o devletlere birer ai atanacağından dolayı yine işlemciye ağır yükler biniyor.

Ben yukarıdaki maddelerdeki anlattıklarımı yaptım ve şuan yıl 1943 kasmadan oynuyorum nazilerle işe yarıyor ve kolay bir yöntem.
Fakat bir çok oyuncu genellikle savaşı uzatabiliyor sonra çıkartma yapacakları zaman ise devreye amerika girdiğinden dolayı savaş bitmiyor.

Yazılımsal çözümler:
Görev yöneticisine girin
hoi4'E sağ tıklayıp ayrıntılara git deyin tekrar sağ tıklayın ve önceliği yüksek ayarlayın kasmanın bariz bir şekilde azaldığını göreceksiniz

Bu arada hoi4'e yeni başlayan ve acemi oyuncular varsa ve bunu okuyorlarsa sovyetlere saldırmadan önce güzelce tank üretsinler akıllarına takılan sorularınız var ise kısa sorular ve cevaplar bölümüne yazabilirsiniz yardımcı olabiliriz.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Hoi4 1940 sonrası kasma sorununun çözümü (1944'de kasmadan oynuyorum) - Yazar: Alduin - 22-08-2018, 13:47

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.