Doğru diyorsunuz cw ye onca yıl boşuna subs attım ki başka herhangi bir devlete uzun süreli subs atmadım ki osmanlıya ne bir subs attım nede bir ducat para sadece institü paylaştım ki paylaşmasam bile kendisi benimle sınır olduğu için alıyor daha yavaş ama ben atmasam başkası atacak adamdan 20 ducat para geliyor institü paylaşınca bunun ne yardımlaşma ile bir alakası var ne de ittifaklıkla. Eğer osmanlı benimle bir ittifak kurmuşsa bundan benim haberim yok açıkçası sizinki nasıl oldu bilmiyorum ve orada osmanlıya karşı savaş mı kazanılır kazanamayacaksam açmıyayım yazıyor madem o kadar kendinize güveniyorsanız niye henüz ottomana savaş açan birini göremedik. Memlüğe o kadar laf söylemişsiniz avusturyadan fazla toprak aldı osmanlı memlükten ki bunların 3te 1 ini son 35 yıl içinde aldı peki bu ittifaklık nerede. Bu arada önceki turda osmanlı cw ye saldırmasın diye 15 yıl osmanlıyı beklettim adam en son bengal ile anlaşıp savaş açtı herkes burada başka bir devlet için hikayeler uydurabilir ceh gelsin sorabilirsiniz kendisine cw ye savas açarsan koruyacam dedim ama gidip ülkemi yok edecek bir savaşa girmem. Osmanlı rival konusunda da dumanın yayında fransa için söylediği gibi bende yanımdaki devletleri rival almayı sevmiyorum karşı taraf almadığı sürece.ve arada ülkeme bakınca dikkat etti mi bilmiyorum 1 rival slotum boş zaten qing ben geldiğimden beri duruyordu ve bengalde kendisi beni rival ekledi diye ekledim. Yani bir devletle rival olmamam onunla dost olduğum anlamına gelmiyor ki böyle düşünen varsa o zaman tüm dünya ile dostum heralde ve bir devlet ile rival olmam ilerleyen zamanlarda dost olmayacağım anlamına da gelmiyor. Ve cw nin benimle ilişkisini -33 ten bir anda +100 e çıkartacağını da merak etmiyor değilim. Hollanda oyunu içinde şunu demek istiyorum benim burada katıldığım ilk multide ben sweden ile 1 dost bulamazken hollandayı 3 player destekliyordu ve sorduğumda bana hollandayı destekleyen güçlü devletler olursa savaşsız serbest kaldığı için hollanda onları savaşa çağırma gereği kalmadığından ona özel bir durum denmişti bunu da belirtmek istedim ilk gördüğümden beri aklımdaydı şimdi bir daha değinilince söylemek istedim.
Bu arada osmanlının yanında savaşa girmeme olayını herhangi bir teşekkr beklediğim için söylemedim eğer adamı koruyor olsam çok rahat bir şekilde girebilirdim diye söyle ama sizinle aynı tarz oynamayanlara nasıl bir gözle bakıyorsanız bunu bile yanlış anlamışsınız.
Bu arada osmanlının yanında savaşa girmeme olayını herhangi bir teşekkr beklediğim için söylemedim eğer adamı koruyor olsam çok rahat bir şekilde girebilirdim diye söyle ama sizinle aynı tarz oynamayanlara nasıl bir gözle bakıyorsanız bunu bile yanlış anlamışsınız.