09-11-2018, 17:46
(Son Düzenleme: 09-11-2018, 17:46, Düzenleyen: EspadadelAlba.)
Verilen nişan; Mecidiye nişanı. Ve bu nişan tamamen sembolik olarak veriliyor. Bu nişanı Herzl için edinen kişi Newlenski. Yoksa Herzl'e doğrudan nişan filan vereceklerini sanmıyorum. Mezopotamya bölgesinde Yahudiler için yerleşim izni verildiğini ben hiçbir tarih kitabında okumadım, hiçbir araştırmacıdan da duymadım. Bu sebeple bana göre bu yanlış bir bilgidir. Benim doğru bildiğim kadarıyla Kuzey Afrika ve Arap Yarımadası içerisinde imtiyazlı tek Yahudi yerleşimi Kahire'de vardı. Bunu teklif edenler de İngilizlerin kendisi zaten.
Yahudilerin ya da Herzl'in Abdulhamid karşıtı olduklarını ispatlayamam çünkü bilmiyorum. Yani Herzl, Abdulhamid'e karşı nefret duyguları besleyen bir adam değil, onu biliyorum ama Yahudilerin geneli hakkında bir şey söyleyemem. Araştırmadığım, okumadığım bir konu. Merak da etmedim, açıkçası.
Yahudilerin ya da Herzl'in Abdulhamid karşıtı olduklarını ispatlayamam çünkü bilmiyorum. Yani Herzl, Abdulhamid'e karşı nefret duyguları besleyen bir adam değil, onu biliyorum ama Yahudilerin geneli hakkında bir şey söyleyemem. Araştırmadığım, okumadığım bir konu. Merak da etmedim, açıkçası.