Bu oyunun ek paketlerini hakikaten alan var mı?
Her DLC duyurulduğunda veya bırakın duyurulmayı,muhabbeti geldiğinde DLC lerin gereksizliğinden,para tuzağı olduğundan bahseden biri oluyor.
Ben öncelikle şuna bakıyorum.Bu şirket nereden kar edecek ?

Her sene oyun çıkarmıyorlar.Dağıtımcılığını üstlendiği oyunlar vardır ama gelirler içindeki payı nedir bilmiyorum.
Geriye DLC ler kalıyor.Bunlarda 4-5 ayda bir çıktığı için en önemli gelir buradadır diye düşünüyorum.Yılda 3 DLC (eğer yeterli gelir elde ederse) firmanın 3 çeyrek dönemini finansal açıdan kurtarır gibime geliyor.
DLC'ler sürekli oyun çıkarmayan paradox için önemli.

2 türlü paket çıktı.Birincisi tüm oyuna daha fazla etki eden genişleme paketleri.(expansion) Bu paketleri almak zorundasın.Zorundasın diyorum çünkü vasalına toprak bile veremiyordun.Şu anda oynarken çok basit yaptığımız çoğu şeyi yapamıyorsun.
İkincisi ise bölgesel paketler.Bunlardan Rusya-İngiltere ve son iberya 'ya odaklanan 3 tane çıktı.Mesela Third Rome u almazsan ne kaybedersin ?
1-Rusya görevleri
2-Rus yönetim biçimleri
3-Ortodoksluk mekanikleri
Eğer Fransa veya Ming ile oynuyorsan kaybedebileceğin hiçbir şey yok.Bu da paketleri opsiyonel hale getiriyor.
Rule Britania 'da inovatiflik ve bilgi paylaşımı var.Ama bunlar oyuna ne kadar etki ediyor?

Iberya' DLC 'sinin şu ana kadarki en boş DLC olduğu konusunda şüphelerim var.
Bunun için bu DLC'yi El Dorado ile karşılaştırmak istiyorum.

El Dorado
1-Nation Designer: Kendi ülkeni kurarak oyunu oynayabiliyorsun
2-Yeni Maya bölgesinde dinler
3-Kaşiflerinizi görevler ile keşfe çıkarabiliyorsunuz
4-Ticaret Filonuz ile korsanları avlayabiliyorsunuz.

Golden Century
1-Azınlıkları yollayabilme
2-Bölgelerde dini tarikatları kullanma
3-Korsan ülkesine dönüşebilme
4-Bayrak gemisi
5-Kıyı bombardımanı

Single için değil de multiler için bakarsak hangi DLC oyunlara daha çok etki yapıyor ?
Şu anda El Dorado'dan daha çok Golden Century multilere etki edecek.

Fiyatlardan bahsedelim.
Oyun şu anda indirimde.14,75
Tüm DLC'ler indirimde bunlarında toplamı 197,69 TL.Kozmetik ve müzikleri almadım.Toplam 212,44.

Mart -mayıs-temmuz-eylül-kasım ve aralık aylarında yani  2018 de 6 kere indirime girmiş.212,44/6 = 35,41 yaklaşık.
Her indirimde 40 TL ayırırsan bir senede toplayabiliyorsun.

Oyunu sadece indirimde aldığında düz hesap 220 veriyorsun.Kaç saat oynayacaksın.? 300 ? 400 ? 500 ?
En az 200 saat single oynuyorsun.Sararsa ve multilere de başlarsan 400-500 saat oynarsın.
500 saat oynasan saati yaklaşık 0,5 TL ediyor.50 kuruş.
Parasına değiyor mu ? Değiyor.Eğlendiriyor mu? Eğlendiriyor.Düşününce diğer eğlencelere oranla ucuz mu ? ucuz.

Kıssadan hisse durum bu.Paranız sizin.Siz paradox'a muhtaç değilsiniz.Onlar size muhtaç.Beğenmiyorsanız paranızı eğlence sektöründe başka yerlerde harcarsınız.200 TL ile Türkiye'de neler yaparsınız neler.uuuuuu
300_b69ab634-c366-4d3d-9536-1dc2a8fdbfaa.png
[+] 2 üye KARTAL nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Bu oyunun ek paketlerini hakikaten alan var mı? - Yazar: KARTAL - 12-12-2018, 13:02

Konuyu Okuyanlar: 11 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.