17-04-2019, 12:25
(16-04-2019, 15:02)süleyman maik : kafir şehirlere olan bakış açısının devletten devlete değiştiğini düşünüyorum. yemenin habeşistanı dönüştürdüğünü görmedim ama kilwa ve aujran gibi devletler patır patır dönüştürüyorlar hem etiypyadaki kıpti şehirleri hem de madagaskar civarındaki fetişist şehirleri.
Belki bunu fark etmemiş olabilirim,eğer yine rastlarsanız fotoğraflarını buraya yollar mısınız?O devletlerin de ne sebeple toprak dinini çevirdiğini diğer sünnilerin neden çevirmediğini tekrar konuşalım.
(16-04-2019, 16:56)madly : şimdi Osmanlı oyunlarımda hep din ideası alırım, ve advisoru da misyoner gücü veren elemandan alırım. Bu halde bile çoğu toprağın çevrilmesi 25-30 ay sürüp aylık masrafları aşırı fazla oluyor. AI'de zaten tasarruf diye birşey olmadığı için, o masrafı göze almıyordur belki de.
Benim gönderdiğim önceki sayfada ki bazı fotoğraflarda Osmanlı 50 ayda Bahman 22 ayda toprak dini çevirebiliyor,hep aynı örneği vermek zorunda kalıyorum fotoğrafları incelersek tekrar aynı sebepler üzerinde konuşmak zorunda kalmayız.Çünkü aynı sebepleri konuşmakla gitgide konu uzuyor.
-----
Bu durum,
1-Misyoner Strengh den kaynaklanmıyor;
Çünkü hristiyan devletler sünnileri çevirirken %-2 oranında zorlukla karşılaşıyorlar buna rağmen tek tek aldıkları gibi çeviriyorlar.Ve aynı zamanda yine fotoğrafdan örnek vereceğim gibi AI'nın yönettiği sünniler 22-50 ay gibi kısa sürede hinduları ve hristiyanları kendi dinlerine çevirebiliyorlar.
2-Ekonomik sebeplerden de kaynaklanmıyor;
Bahman'ın ordusuda Osmanlı'nın ordusuda 250-300 bin miktarında gelirleri dunyada ilk 3de 4de ledgerden bakıyorum paraları her ay bina kurmadıkları sürece artıyor.
3-Piety'den de kaynaklanmıyor;
Yukarda bir arkadaşımız toprağın dini değişince legalism artıyor demişti ben onada baktım toprak dini değiştirmeden önce %21 olan legalism yine aynı şekilde kaldı (3-4 toprak çevirerek özellikle denedim baktım)
4-Dhimmi estatesi zaten olamaz;
DLC yok hiçbir musluman devlette dhimmi estatesi yok zaten
--------
Yukarda 2 arkadaş şöyle bahsetmişti,
Biri müslüman devletlerin tarihde misyoner faaliyetleriyle uğraşmadığı tebliğ ederek kendi dinlerinde serbest bıraktığını yazmıştı tarihsel olarak doğru olduğundan bu bana biraz mantıklı geliyor.(Ama tabi yanında religious unity eksisini fazlasıyla yiyor müslüman devletler)
Diğer arkadaşda oyun kodlarına eklenmemiş olduğunu söylemişti,
Ben aslında başından beri bu sebebin olabileceğini düşünüyordum,Religiousları düzenlerken modifierler arasında sanırım sünnilerin toprak çevirme olayı kaldırılmış yada çok çok küçük bir miktar olarak girilmiş.(Tabi bu benim kanaatim,ama durumda sanırım böyle olduğunu gösteriyor.)