11-06-2019, 12:28
(Son Düzenleme: 15-03-2024, 14:30, Düzenleyen: Selene. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
(11-06-2019, 10:32)Selene : Kurallarla ilgili olarak en fazla 4 bölge ve 1 gezegen kuralı vassal savaşları da dahil mi
Onunla ilgili cekincelerim var benim de. Bir seyler ayarlamaya calisacagim. Tribute dusmek gercekten cok yikici olabiliyor. Cunku tum uretim gucunuzden bir oran olarak kesiliyor, uretim karindan sabit bir kesinti degil. Onun yerine kendimizin olusturacagi vergiye baglama savaslari olabilir. Tribute yerine, iki taraf icin de cok daha ise yarayacak, alloy vergisi almak bence daha mantikli. Bu sayede yenilen tarafin ekonomisi yikilmaz ama askeri guc uretme potansiyeli dusur. Bir nevi demilitarizason savasi gibi. Kazanan taraf vergi karsiligi koruma anlasmasi da yapabilir.
Bu yontemde vergi veren taraf istedigi anda vergiyi kesebilir(alloy vergisi veriyorken tum alloyu kullanirsaniz vergi odenemeyecegi icin otomatik kesilir), savas baslatmadan isyan bayragi acabilir. Vergiyi alan taraf icin de vergi miktarini arttirip azaltma imkani bulunuyor.