14-01-2020, 20:59
Haa işte şimdi oldu Celal Şengör'ün ateist olması sanırım burda ana sıkıntı. Malesef okuduğu o bir takım kitapları çoğu tarihçi hayatında bile görmemiş olabilir. Yurtdışındaki bazı üniversiteler bile Celal Şengör'ün kendi evindeki kütüphanesinden kitap istiyor. Halil İnalcık ile tarih üzerine yüksek öğretim görüp profesör olan bir diğer kişi İlber Ortaylı kaale alıyor Celal Şengör'ün tarih bilgisini sizin burda bilgili değil uzman değil deyip geçmeniz onun bilmediği anlamına gelmez Fatih Sultan Mehmet'in kütüphane arşivini bile bilen bir insanın benim nezlimde İstanbul'un fethini ve Fatih dönemini genel olarak anlatacak bilgiye sahiptir. İzleyecek olanlar karar verir demişsiniz ama bu bir belgesel izleyecek olanlar hiçbir şeye karar veremez. Fatih dinine bağlıydı , Hitler türkleri severdi ile aynı derece bir yorumdur. Orasını bilemessiniz çünkü buna dair bir bilgi yok. Osmanlı tarihçilikte ve arşivlemede batının çok gerisinde kalmış bir medeniyettir. Ben Kur'an da eğer padişah iseniz kardeşinizin katli vaciptir diye bir yazıda görmedim. Eğer padişah iseniz harem kurabilir ve istediğiniz kadar köle kadınla olabilrisiniz diye birşey de görmedim eğer varsa bana anlatın öğretin bende haremimi kurayım dine uygun bir şekilde.
Not .. Bende inançlı bir insanım.
Not .. Bende inançlı bir insanım.
Denemeyi bilene imkansız yoktur.
- III.Alexandros (Büyük İskender)
- III.Alexandros (Büyük İskender)