Tamamını şimdi izledim. Gerçekten beğendim. Bir belgesel olarak 9 'dan aşağı not almayacak bir yapım olmuş. Ayrıca diğer konulardaki düşüncelerimizde yersiz çıktı. Özellikle Celal Şengör konusu. İnsanın yaşı büyüdükçe bazı olayları daha kolay ayrıştırabiliyor. Bulmak ve çözmek daha kolay oluyor. Yıllardan beri batının Türkleri göz ardı ettiğini düşündüm. ( Bu hala geçmiş değil, daha halletmeleri gereken çok şey var). Yine de bu belgesel iyi bir başlangıç olmuş. Özellikle Fatih ile ilgili anlatımlar çok hoşuma gitti. Oyuncu tercihleri de beni mest etti. İngilizce konuşan Türklerin aksanında da bir sorun görmedim. Bu kadar iyi İngilizce konuşmaları beni şaşırttı. Özellikle yıllardır Türk dizilerinde basit roller oynayan bu kişilerden bunu görmek iyi bir tecrübeydi. ( Türk dizilerini takip etmiyorum ). Herkese kesinlikle izlemesini öneririm. Muhtemelen ikinci sezonu veya devam sezonları da gelicek. Benim tahminim çok izlenmesi durumunda bu belgeseli normal bir dizi haline getirebilirler ve bu düşünce beni çok heyecanlandırıyor. Ayrıca efektlerde benim için çok güzeldi. Normal bir Amerikan filminden farkını görmedim.
Dizi: Rise of Empires: Ottoman (2020)
|
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi