25-01-2020, 04:10
Diziyi yeni bitirdim ve yarı yarıya bir beğenme söz konusu akılda kalıcı tek şeyin ayasofya'yı hala bir islam sembolü olduğunu kabullenememeleri Namaz Kıldığını + Akşemseddin'den zerre kadar bahsedilmemesi,Ulubatlı Hasandan bahsedilmemesi Giovanni Giustiniani'nin bir kahraman olarak gösterilmesi üstü kapalı taraflılık olması Koskoca Padişahın Ordusuna Peygamberimizin hadisi diyememesi aksine Peygamberin demesi ki bu aynı bizim Hz. İsa'ya peygamber dememiz gibi olmuş ki adam İslam halifesi o İslamın çok az anlatıldığı Ayasofyanın o üstünde efek beni kökten yardı zaten. Görsel Olarak Şehirler askerler gemiler çok iyi çizilmiş ama Fatihin Fatih olmasını tam anlatamamış Urbanın topunun çatlaması ve daha hiç Şahi top'dan bahsedilmemesi oysaki diğer topları Türk Mühendisler dökmüş ve çatlama olmamış bunu anlatmamaları. uzun bir yazı oldu fakat Gerçek Osmanlı Gerçek Türk anlatımı böyle değil Tarafsız yapım diyorlar ama İslamı üstü kapalı karalıyorlar Hele bir Söz tam hoşuma gitti. Roma İmparatorunun aynı leonidas gibi olduğu evet adam savaştı evet kaçmadı Osmanlının esirlere iyi davranırken Doğu Romanın esirleri burçlarda sallandırdığını biliyoruz. kısacası benim şahsi görüşüm Türkiye'yi Temsil eden Türklüğü Osmanlıyı Tanıtan İslamı Tanıtan Bir şey göremedim.En başta söylediğim gibi Ayasofyayı Alamamız Hala üstüne basa basa söylüyorum Kendine Türk vatandaşıyım diyenlerin bazılarını da Dışarıyıda Rahatsız Ediyor Ensondaki Söz de Bu bir Yıkım değil Fetihdir. Yani kısacası sövdüm saydım bu yapımda size Bu'da özür olsun Madem öyle neden Son bölümün adı FETİH değil.. İyi geceler.
Hail the Omnissiah! He is the God in the Machine, the Source of All Knowledge