(18-03-2020, 08:40)Sezar : Mühendis arkadaşlardan ricam, kodlama konusunda (en azından hobi olarak) birşey öğrenmek isteyen kişi nereden başlamalı? Ufak bir en azından yol gösterebilirlerse güzel olur.
İnternette milyon-milyar tane kaynak mevcut(yazılımın en güzel özelliği de budur), "Python Beginner" yazarak bile pek çok kaliteli kaynağa ulaşılabilir. İngilizce istenmiyorsa yine aynı şekilde Türkçe'de de bulmak oldukça kolay. Ben yine de Python'ın kendi sitesinde bulundurduğu bazı linkler bırakayım buraya.
Başlangıç seviyesinde aklına takılan soruları Google ile bulma ihtimalin %100 olduğu için o konuda da bir zoruluk çekmezsin ancak olur da bulmazsan Stack Overflow adlı site tamamen yazılım ile ilgili soru-cevapların bulunduğu bir site. Sorularını oraya da sorabilirsin. Yine ben de burada yazılıma yeni giren arkadaşların sorularına cevap verebilirim.
- İndirme-Kurulum
- Temel Yazılım Bilgileri - Burada öğrenilen şeylerin %80-90 kadarı diğer dilleri öğrenmeye başladığınızda sizinle gelecek zaten.
- Dökümantasyon - Dili çözüp artık çok basit işlemler yapan programlar yazabilmeye başladığın zaman yapmak istediğin spesifik işleri buradan arayarak bulabilirsin. Ama benim tavsiyem ne yapmak istiyorsan direkt Google üzerindne aramak yapmak. Dökümantasyon karıştırmak biraz ağır kaçabilir ilk başlarda.
Ha bu arada cevap vereyim, Python öneriyorum.