Sadık adamlarımdan birinin oğlu da olsa ekonomimize zarar vermemek için ordumuza almadık.
Kendi küçük adamızda bizim dinimize sahip olmayan ve sınırlarımızın hepsini kaplayan komşu şogunumuza savaş ilan ettik. 'Tabi bizim müttefiğimiz var aslanım' deseler de bize işlemedi.
Batıdaki büyük ordum ile küçük şehirlerine hızlıca bir saldırı gerçekleştirdik. Tabikide kolay bir zafer oldu.
Savaşı kazandığımız gibi bölgedeki şogunlardan birinin elçisi müttefik teklifi getirdi. Biz bu yola müttefikle çıkmadık ki müttefik isteyelim diyerek reddettik.
Bu ekran görüntüsünden önce bungo şehrini alıp düşmanın diğer şehrine yürüdük. Bu sırada düşman ordusu önümüzü kesti.
Onlar önümüzü bizse onların kafalarını kestik. Düşman şehrine yürüyüşümüzü devam ettirdik.
Düşman şehri Higo'nun etrafını çevirdik. Bu sırada kendi şehrimizde yetiştirdiğimiz küçük 4 birimlik ordumuz ana ordumuza eskortluk görevi için kenarda bekliyordu.
Şehri ele geçirdik. Kahramanlığımız ve verdiğimiz mücadele tüm Japonya'da duyuldu.
Şehirde daha çay içmeden geri almak için düşman ordusu şehrimizi kuşattı.
Ancak savunmak yerine saldırıya geçip ordularını yok ettik.
Okçu birliklerimizin olduğu gemiye saldırı gerçekleşti ancak 6 asır boyunca ok atarak yendik.
Son olarak Türkçe yama ile oynadığım için oyundan atma sorunları çıktı ve bende yamayı kaldırıp oynamaya devam ettim. Bu süre içerisinde Bungoda isyan çıktı 4 birimlik ordumla isyanı bastırdım. Daha sonra düşman Bungoyu ele geçirdi. Ana ordum ile Bungo'ya ilerleyip şehri ele geçirdim.