Enver Paşa kahraman mıydı yoksa bir hain mi?
İttihat ve Terakki Balkan Savaşları sırasında kendisini iktidarda değildi. Muhtar Paşa kabinesi başta idi sanırım. Bunun yanı sıra mecliste büyük bir Halaskar Zabitan grubu vardı. Balkan savaşlarında planı hazırlayan ve Nazım Paşa'ya sunanda Pertev Demirhan idi. Kendisinin kim olduğunu merak edenler Goltz Paşanın öğrencisi ve Rus-Japon savaşını gözlemlemek için Mançurya'da bulunmuştur İttihatçı değildir alakası yoktur. Devleti bir arada tutan mekanizma ise neredeyse yoktu her şey dağılmıştı millet kafasına göre davranıyordu neredeyse. Savaşı Osmanlı ön görmüştü zaten ama rahatlatan durumlardan biri Osmanlıyı yabancı devletlerin topraklarda değişiklik olmayacağını taahüt etmeleri idi ki bu sözlerini tutmadılar kimse Osmanlının bu derece yenileceğini düşünmüyordu. Bunu geçiyordum savaş öncesi bizim Topraklarımızdan Almanlara ve Ruslara ait pek çok askeri malzeme balkan ülkelerine satılmıştı, Osmanlı ise buna izin vermişti. Terhis edilen askerler ise Sultan Abdülhamid zamanı olayı diye hatırlıyorum ben Şevket Süreyya Bey'in eserinden okuduğum kadarı ile. Bazı hain paşalar vardı ki bunlar zaten kendilerini belli ettiği gibi İttihat ve Terakki ile alakaları yoktu. Enver Bey şahsi olarak savaş çıktığında zaten Trablusgarpta idi bunu da ekleyelim. Son olarakta şu soruyu soruyorum size madem İttihatçılar yönetimde idi neden Bab-ı Ali baskını gerçekleşti? Bab-ı Ali baskının amacı neydi o zaman? Zaten İktidar olan bir parti neden yönetimi ele almak istedi?
tumblr_mjxogyPp2u1qgwg37o1_500.gif
трагедия

Bu Konudaki Yorumlar
Enver Paşa kahraman mıydı yoksa bir hain mi? - Yazar: Faramir - 04-05-2020, 21:34

Konuyu Okuyanlar: 47 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.