19-05-2020, 14:28
VIII. Jayavarman olarak ilk işim babamın yolunu açtığı Konfüçyüsçuluğun ideallerini halka açıklamaktı.
Erdemli bir yaşamın ilk şartı, çalışkanlık ve elbette kişinin kendisi kadar komşularının da ihtiyaçlarını gözetmesiydi. Eğer halkımız erdemlerini korur ve geliştirirse şehirlerimiz diğer inanıştaki insanlardan çok daha büyük, gösterişli ve refah dolu olacaktı.
Bir başka kabile olan Almanlar ile karşılaştık. İlişkilerimiz elbette sonraki yüzyıllarda şekillenecekti.
Ben halkım için tarlalar ve madenler kurup, yeni şehirleri temelinden kurarken, anlaşılan bazı barbarlar medeniyetimizi kıskanmış olacak ki haince bize hiçbir neden yokken savaş açtılar.
İbadethane inşaatını bir tur kala okçu ile değiştirdim ki düşman yağmalayamasın. Bunun yanında para ile bir okçu daha aldım. Barbarlar biz savaşırken doğudan bize saldırabilirler. Buna dikkat et ve savaş rayına girince şanlı uygarlığımız için daha fazla şehir kur babam ve benim adımı taşıyan biricik oğlum Dokuzuncu Jayavarman, halkımızı zafer ve şana taşıayacak kral!
Kayıt @Yusein
Kayıt @Yusein