Eski TW Oyunlarından Sevdiğiniz/Özlediğiniz Özellikler
Öncelikle eski Fog of War sisteminden hoşlanmıyordum. İlk oynadığım Total War bu sistemi içermeyen Empire olduğu için olabilir ama sanki bir RTS oyunu gibi etrafı keşfetmek zor geliyordu. "Gerçekçilik" açısından bakarsak da M2TW'de şehirlerimizin sınırları içindeki toprakları bile göremiyorduk ve watchtower dikmemiz gerekiyordu. Bu durumu Stainless Steel gibi modlarda ülke sınırları içerisine watchtower dikerek ve Divide and Conquer'da watchtower'ların maliyetini 5 altın yaparak çözseler de, vanillada bu durumla karşılaşmak canımı sıkıyordu. Sonraki oyunlarda değiştiğine sevindim.

Özlediğim özelliklere gelirsek, Rome II'den beri generalsiz ordumuz olamıyor. Orduların başında illa general olması gerekiyor ve kafamıza göre birkaç birliği ayıramıyoruz. LegendofTotalWar, CA'in Rome II'den itibaren kullanılan oyun motorundan kaynaklanan bir bugdan dolayı bugı düzeltmek yerine bu özelliği hepten kaldırdığını söylemişti, 7 yıldır yok. Bu özelliğin olmaması ordularımızı yeterince bölemememize ve küçük ordularla savaşmak için bile mecburen koskoca 20 birimlik orduları gezdirmemize sebep oluyor. Gitgide Total War oyunlarının yapısı karakter temelli oldu ve özellikle Warhammer ve Three Kingdoms'ta iyi bir kahraman zafer ile yenilgi arasındaki fark olabiliyor. Yine de bu özelliğin geri dönmesini isterdim.

Deniz savaşlarından hoşlanırdım. Empire'da top atışiarıyla denize dökülen askerleri, havaya uçuşan tahta parçalarını izlemek keyif verirdi. Maalesef deniz savaşlarını uzun bir süredir göremiyoruz. Benim için çok şart değil ama tekrar görmek hoş olurdu. Yeni Total War oyunlarını sevsem de, serinin bazı konularda ilerlemek bir yana dursun gerilemesi üzücü. Bakalım gelecekteki Total War oyunları nasıl bir çizgide ilerleyecek?
IbnE9P2.gif
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Eski TW Oyunlarından Sevdiğiniz/Özlediğiniz Özellikler - Yazar: Attila the Hun - 19-07-2020, 21:25

Konuyu Okuyanlar: 9 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.