Daha önce nerede görmüştüm diye düşündüm ve buldum. Rise of Nations'ta güzel duran "gemiye dönüşen askerler" modeli CK3'te rezalet olmuş. Britanya'nın ve diğer adaların hiçbir esprisi kalmamış. İpini koparan yüzerek denizi geçip saldırıyor. Alakalı alakasız bretonu da finlandiyalısı da iberyalısı da asker sayınız az diye dünyanın öteki ucuna savaş açıp yüze yüze geliyorlar. Bölgeyi aşırı hızlı bir şekilde toplayıp 3-4k ordulara çıkamadıysanız arkası kesilmeyen istilalar başlıyor. Ordan bi toprak alayım derken diğer taraftan 2-3 toprağınıza ayrı ayrı savaş açıp alıyorlar vs. Gemi mekaniğine farklı bişeyler eklenmesi veya değiştirilmesi şart.
Can sıkan nokta Norveç'ten savaş ilanı yemem değil. Can sıkan nokta belli bir gücün altına düşünce yani birebirde beni yenebileceklerini anladıkları vakit bir anda 3-4 yerden savaş yemem. Normalde 1-1 savaşsan zorlayabileceğin savaşlarda toplu şekilde saldırdıkları için paralı asker veya müttefik askerleri de kurtaramıyor. O eşik değerin altına düşünce olay ufkunu geçmiş ve artık kara delikten kaçış olmayan aşamaya gelmiş oluyoruz.
Can sıkan nokta Norveç'ten savaş ilanı yemem değil. Can sıkan nokta belli bir gücün altına düşünce yani birebirde beni yenebileceklerini anladıkları vakit bir anda 3-4 yerden savaş yemem. Normalde 1-1 savaşsan zorlayabileceğin savaşlarda toplu şekilde saldırdıkları için paralı asker veya müttefik askerleri de kurtaramıyor. O eşik değerin altına düşünce olay ufkunu geçmiş ve artık kara delikten kaçış olmayan aşamaya gelmiş oluyoruz.
Sic Parvis Magna