CK2'yi bayılarak saatlerce oynamış biri olarak CK3'e ısınamayan bir ben miyim? Yorgun olmamın da etkisiyle oyunu çok fazla kurcalayamadım fakat ilk izlenimlerim doğrultusunda oyunun çok hoşuma gitmediğini söyleyebilirim. Öncelikle oyunun arayüzüne alışmak zaman alacak, belli. Ben bu arayüzü Warband'dan Bannerlord'a geçiş gibi değerlendiriyorum. Daha sade, daha modern, fakat bir o kadar da ağırlığını kaybetmiş gibime geldi. Ayrıca bazı önemli event'ların da pop-up halinde değil de ekranın sağından fırlaması çok hoş değil. Grafikler güzel. Karakter tasarımları, hmm, eh işte. Daha iyisini bekliyordum. Kadınların yüzleri genellikle hiçbir zaman tam olarak estetik olmuyor. İster genç olsun ister yaşlı. Mezhep oluşturma mekaniğine yüzüstü baktım ve gayet detaylı olduğunu gördüm. Bu olay hoşuma gitti. Anlamadığım birkaç nokta bulunmakta; şövalye dediğimiz şey bildiğimiz ordu komutanı mı yoksa benim bilmediğim başka bir yönü da var mı?
Ayrıca oyuna DLC ve güncelleme geldikçe oyunun içerik bakımından daha zengin bir hâl alacağını biliyorum. Fakat kanımca oyun her türlü CK2'den daha kolay ve daha yumuşak olacaktır. Ki oyunların genel kitleye hitap etmesi için kolaylaştırılması benim en nefret ettiğim şeylerden biridir.
Ayrıca oyuna DLC ve güncelleme geldikçe oyunun içerik bakımından daha zengin bir hâl alacağını biliyorum. Fakat kanımca oyun her türlü CK2'den daha kolay ve daha yumuşak olacaktır. Ki oyunların genel kitleye hitap etmesi için kolaylaştırılması benim en nefret ettiğim şeylerden biridir.