08-01-2021, 00:07
Kii şehirini ele geçirdikten sonra yaptığımız ilk iş bir pazar kurmak. Zira nasıl ki gölgeler zaferimizi garantileyecekse, para da gölgelerden sonraki en büyük yardımcımız olacak. Paranın kaynağı ise pazarlar ve bir filo.
Kawachi şehrinde ise bir okçuluk dojosu kuruyoruz. Her ne kadar savaşlar onur üzerine kurulu olsa da, düşmanın samurayları bize yetişemeden ölürse kazanan yine biz oluruz.
Hatakeyama ile savaşı bitirdikten sonraki hedfimiz onursuz Hatano Klanı olacak. Ama Shogun'un koruması altında oldukları için doğumuzdaki başka bir onursuz klan olan İkko İkki'ye yönelmeye karar veriyorum.
İlk hedefimiz Oda'nın adı şanı olmayan basit bir generali.
Ouchi Klanı yabancıların dinini benimsediğini ilan etti. Ne kadar utanç verici!
Omi'ye saldırmadan önce düşmanın en yetenekli generallerinden Suzuki Sadayu'yi öldürmek için harekete geçiyoruz. Zehir kullanan Ninjamız düşmanı öldüremese de yaralamyı başarıyor.
Düşman ordusunu şehrin hemen dışına çıkmış durumda yetenekli ninjamız düşmanın ordusunun hareket etmesini engellemek için su kaynaklarını zehirliyor. Bu sayede ordularının yardımı olmadan düşman şehrini rahatlıkla ele geçirebiliyoruz.
Düşman aklını başına devşiriyor ve kaybettikleri şehir için saldırıya geçiyor. Sayı ve belli yerlerde kalite üstünlüğü ellerinde olsa da, ne askerlerinde bizimki gibi bir inanç ve kuvvet ne de generallarinde akıl bulunmakta.
Düşman ordusunu yok ettikten sonra kuzeye yöneliyoruz. Acilen bir liman ele geçirmeli ve bir filo oluşturmalıyız. Japonya'ya giren ticareti kontrol eden, Japonya'yı kontrol eder.
Düşman generallerini öldürtmeyi ihmal etmiyoruz. Bu sayede ninjamız deneyim kazanabiliyor.
Asi köylü kalelerini tek tek düşürürken şehirlere yaptığımız yatırım ve kurduğumuz filonun yanında menzilli yetenekleri sadece birazcık kötü olmasına rağmen bakım masrafları samuray okçulardan yarı yarıya az olduğundan haydut okçuları orduya katıyorum.
İkko İkki'nin yok oluşu ve filomuzun yeniden yapılanması devam ederken yeni yetiştirdiğimiz ninja ile ninja sayımız 3'e çıkmış bulunmakta. Bence bu sayı şimdilik iyi ama tabi en iyisini benim ardıllarım bilir.