17-01-2021, 11:16
(17-01-2021, 03:18)altnkurt : Oyunu açtım. Biraz oynadım. İlk oyunda su bulamayıp 4. gün öldüm. İkinci kere açtım. Bu sefer su buldum, ateş yaktım. Bir şeyler pişirdim.
Ateş konusu biraz sancılı oldu. Yakmak zaten zordu. Yakınca da hemen sönüyordu. Bikaç defa baştan yakmam gerekti. Sonra ateşe odun atarak ateşin hemen sönmesini önleyebildim.
Genel olarak şimdi ne yapmam lazım? Neye ihtiyacım var? Neyi nereden bulabilirim? Oyunun öğretici modunu oynuyorum ama hala bu gibi şeylerde genel olarak bi amaçsızlık hissi var.
Ayrıca kontroller çok zor. Hem alışması hem yönetmesi. Çok yoruyor oynarken.
Su çok gerekli olursa "Pine mire" diye geçen yerlerde ufak su birikintileri oluyor, oralardan içebilirsin.
Ateşi yaktıktan sonra sönmeden önce pişireceğin şeyi koyarsan ateş sönse de onu pişirebiliyorsun. Ama yakması bazen 20 dakikadan fazla sürebiliyor .
Ne mi yapman lazım? Biz nereden bilelim ? Yerleşik de yaşayabilirsin, "persistence hunting" de yapabilirsin, adam da öldürebilirsin. Veya tuzaklı çit de yapabilirsin.
Diğer roguelike'ların aksine yön de önemli olduğundan hareket şeması farklı. Ben hareket ederken ok tuşlarını değil 2468'i kullanıyorum mesela. Diğer tuşların en azından gerekli olanlarını bildiğini varsayıyorum; ENTER, ,(virgül), ;(noktalı virgül), +(artı), a, b, e, f, m, p, q, s, T, w, W gibi tuşları.
Bizim zamanımızda elektrik yoktu. IPhone'umuzu şarj edemiyorduk.
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları
PzC/MC/FWWC Opsiyonel Kuralları ve Parametre Verisi
Diğer PzC/MC/FWWC Konuları ile PzB Konuları