Kitap: Cesur Yeni Dünya | Aldous Huxley (1932)
Kitaba dair pek bir şey hatırlamıyorum ama kitabın başlarında bebeklerin nasıl "üretildiği" anlatılıyordu. Tabii Huxley biyolojiyi iyi bilen biriydi sanırım. Ondan dolayı bayağı biyolojik açıklamalar yapıyordu. O anları zaten atlaya atlaya okumuştum. Unuttuklarım için şimdi tekrar okumayı düşündüm ama galiba kitabı abime vermişim. Başka bahara kaldı artık.
Kitapla aynı isimde Iron Maiden şarkısı var, şarkıda romana referanslar varmış tabii. Şahsen o şarkıyı bayağı dinlerim, severim (4:48'den başlayan solo müthiştir) ama kitabı unutunca neye referans gönderdiğini de hatırlayamıyorum :/
İsmindeki brave new'ün çevirisinin "yepyeni" olması gerektiğini söyleyenler olduğunu hatırlıyorum. "Brave" için bir çeşit pekiştirme deniyor. Cambridge'in sözlüğünde brave new, "iyi yahut başarılı olması şüpheli olan yeni bir olay ve sair için söylenir" diyor. Bilemedim artık. Yine de siz bana bakmayın. Okuyun kitabı, konuya katılın, fikirlerinizi söyleyin. İyi günler.
İhtiras, keder, heyecan, marjinallik, monşerlik, kaygı ve aşırı miktarda Türklük barındırır.
Sen eğme, eğilsin alnı karalar / Dalkavuklar, p...lar ve maskaralar
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Cesur Yeni Dünya | Aldous Huxley (1932) - Yazar: HakaniyeLehçesi - 04-05-2021, 14:08

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.