Komplo teorileri devam etmiş:
Bu noktada belirtmek istediğim ayrıca birkaç husus var:
Talihsiz olmuş ama dediğim gibi, olur böyle şeyler.
Aşağıdaki kısım ise işin özeti:
Tek temennim, başkalarının sizi, sizin başkalarını suçladığınız kadar kolay ve yersiz bir şekilde suçlamamasıdır. Discord sunucularında düzenlenen, organize olmayan etkinliklerde "samimiyet" gölgesi altında bu gibi saygı/hukuk gibi faktörlerin yokluğuna alışkın olabilirsiniz ancak bu gelip organize etkinliklerde "şu bilerek böyle yaptı", "bize yardım etmedi demek ki kankagaming", "yerliler vs yabancılar" gibi ithamlarda bulunabileceğiniz anlamına gelmiyor.
Etkinliklere dair sıkıntınız kültürel, bu sebeple aşağıdaki maddeler fayda sağlayabilir:
İyi oyunlar.
(27-05-2021, 03:24)Prometheus : Timur bilerek enforce peace atıp kural ihlali yaptı.
(27-05-2021, 03:24)Prometheus : çıkarına olan bir ittifaklığı muhtemelen sizin bizi suçladığınız kanka gaming yüzünden reddetti.
Bu noktada belirtmek istediğim ayrıca birkaç husus var:
- Kural ihlali oyun içerisinde nötrlenmişse bu ihlalden herhangi bir yaptırımda bulunmuyoruz.
- Timur'un veya bir başka oyuncunun herhangi bir kuralı "bilerek" ihlal ettiğine dair bir kanıtınız varsa gönderebilirsiniz, o durumda nötrlenmiş olsa dahi işlem yapılır.
- Eğer kanıtınız yoksa yaptığınız ithamdır, farazi suçlamalarla bir yere varılamaz.
- Timur'un Enforce Peace atıp White Peace ile çıkması komplo teorilerine konu olduğu gibi, başka bir ülkenin Enforce Peace atmasına engel değildir.
(27-05-2021, 03:24)Prometheus : Doğu da sıkışmıs osmanlı ordusuna rağmen Avusturya %100 lük barış yapabilecekken bir kaç toprak alıp Osmanlı'nın parasını çekmeden çıktı? :D Buna da oyuncu stratejisi diyemezsiniz herhalde.
Talihsiz olmuş ama dediğim gibi, olur böyle şeyler.
Aşağıdaki kısım ise işin özeti:
(27-05-2021, 03:24)Prometheus : Benim bu forumda geçmişim yok yeni keşfettiğim bir topluluk zaten ortamı denemek için girmiştik çünkü benimle 10-20 kişilik ekibim var.Ortamın böyle olduğunu görünce getirmeme kararı aldım.Eminim ki çok kaliteli oyuncular da vardır,coğrafya sebebiyle tanışmadığımız ama böyle bir grup olduğu için MP'lere katılım olacağını düşünmüyorum.Her gelen yabancı benim düşündüğümü düşünecektir.
Tek temennim, başkalarının sizi, sizin başkalarını suçladığınız kadar kolay ve yersiz bir şekilde suçlamamasıdır. Discord sunucularında düzenlenen, organize olmayan etkinliklerde "samimiyet" gölgesi altında bu gibi saygı/hukuk gibi faktörlerin yokluğuna alışkın olabilirsiniz ancak bu gelip organize etkinliklerde "şu bilerek böyle yaptı", "bize yardım etmedi demek ki kankagaming", "yerliler vs yabancılar" gibi ithamlarda bulunabileceğiniz anlamına gelmiyor.
Etkinliklere dair sıkıntınız kültürel, bu sebeple aşağıdaki maddeler fayda sağlayabilir:
- Etkinliklerde oyuncular kurallar dahilinde hareket ederler.
- Etkinlikte hem oyuncular arasında, hem de oyuncular ile etkinlik arasında belli bir saygı/hukuk faktörü vardır. Niyet okuyarak "bu bilerek böyle yaptı" gibi ithamlara sıcak bakılmaz.
- Etkinliğin bir döneminde veya bir savaş için müttefik olan oyuncular, sonrasında düşman da olabilirler. Oyuncular anlık çıkarlarına göre farklı savaşlarda farklı tavırlar takınabilirler.
- Oyuncular etkinlikte çıkarı olmayan ülkeye karşı savaşmaz, mesela Memlük oyuncusu 1460 yılında Moskova'ya Enforce atıp Great Horde'daki arkadaşını kurtarmaya çalıştığında tuhaf görünür.
- Oyuncular kimi zaman dümdüz yanlış kararlar da alabilirler, size göre yanlış olan ancak kendilerine göre bir mantığı bulunan kararlar da alabilirler burada tek bağlayıcı unsur kurallar ve etiktir.
- Bir oyuncunun oyununu size göre oynamamış olması, o kişiyi kötü biri yapmaz.
İyi oyunlar.