06-07-2021, 20:00
Kendimi egoist birisi olarak tanımlasam da buradaki tanımların hiçbirine uymuyorum. Belki ucundan uyduklarım varsa bile pek de benzemiyorum. Kendimi potansiyellerini iyi kullanan, ancak diğer insanlardan potansiyellerini iyi kullanması dışında üstünlüğe sahip olmayan birisi olarak görüyorum. Bu potansiyelleri iyi kullanma düşüncemden dolayı da bazı insanlardan kendimi daha üstün görüyorum.
Bence dozunda bir egoizm iyidir. Tabii ki önüme gelen her insana haha ezik falan demiyorum, ama yine de biraz üstten bakma oluyor. Çoğu egoiste kıyasla tartışmalarda haksızsam kendime haksız demeyi, yanlış yaptıysam yanlıştan dönmeyi kendime yedirebilen birisiyim. Bu yüzden benim olduğum dozda özgüven artışı sağlayan egoizmin iyi ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Bence dozunda bir egoizm iyidir. Tabii ki önüme gelen her insana haha ezik falan demiyorum, ama yine de biraz üstten bakma oluyor. Çoğu egoiste kıyasla tartışmalarda haksızsam kendime haksız demeyi, yanlış yaptıysam yanlıştan dönmeyi kendime yedirebilen birisiyim. Bu yüzden benim olduğum dozda özgüven artışı sağlayan egoizmin iyi ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum.