14-09-2022, 20:06
(Son Düzenleme: 14-09-2022, 20:10, Düzenleyen: Cote. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Val Thorne, Öncelikle -Oyunlarda- yer alan istatistiki sayıların, gerçek dünyada ki sayılarla birebir örtüşmesi beklentisi gerçek dışı olur. Örneğin HOI'de yer alan askere alım, nüfuslar veya ülkelerde yer alan fabrika sayılarının neye dayanarak yapıldığını sormak gibi. Tunceli'nin başlı başına bir bölge olması gibi vb. Keşke Paradox'a neye dayanarak yaptınız diye sorabilsek ve yanıt alsak :) Herhangi bir strayeji oyunu için de bu geçerli.
Türkiye'de veya dünyada vatandaşlara genetik ölçümler yapan, etnik istatistik/harita çıkartan bir kurum bulunmuyor. Yani sayılara veya yüzdelere devletlerin dahi erişimi yok. Bu durumda oyunlarda gözleme, sosyolojik dağılıma, siyasal olaylara ve tüm tarihsel sürece bakarak tahmini dağılımlar yaparız. OAC da toplam 205 ülke ve 2.5 milyon şehir bulunuyor. Her birinin din/etnik grup ve ideolojik dağılımı, şehirlere göre vatandaşların meslek dağılımları, suç oranları, terör örgütleri ve siyasi yapı gibi istatistikleri var. Günümüzde ise hiç birinin etnik dağılımını gösteren gerçek bir veri bulunamaz.
Umarım merakını gidermiştir.
Ek bilgi: Oyunda gerekli ideolojiye ilerleyerek, ülkede tek bir etnik köken yaratmak da mümkün. Sınır dışı politikaları veya başka kötü kötü şeyler.
Hoşbuldum, ilginiz için teşekkür ederim.
Türkiye'de veya dünyada vatandaşlara genetik ölçümler yapan, etnik istatistik/harita çıkartan bir kurum bulunmuyor. Yani sayılara veya yüzdelere devletlerin dahi erişimi yok. Bu durumda oyunlarda gözleme, sosyolojik dağılıma, siyasal olaylara ve tüm tarihsel sürece bakarak tahmini dağılımlar yaparız. OAC da toplam 205 ülke ve 2.5 milyon şehir bulunuyor. Her birinin din/etnik grup ve ideolojik dağılımı, şehirlere göre vatandaşların meslek dağılımları, suç oranları, terör örgütleri ve siyasi yapı gibi istatistikleri var. Günümüzde ise hiç birinin etnik dağılımını gösteren gerçek bir veri bulunamaz.
Umarım merakını gidermiştir.
Ek bilgi: Oyunda gerekli ideolojiye ilerleyerek, ülkede tek bir etnik köken yaratmak da mümkün. Sınır dışı politikaları veya başka kötü kötü şeyler.
(14-09-2022, 19:02)Takeda Akane : Forumumuza hoşgeldin oyununu yakından takip ediyorum.
Hoşbuldum, ilginiz için teşekkür ederim.