(21-11-2022, 14:14)Onur34 : Final nasıl oldu @cemal?
Final bölümünü anlatmadan önce şunlardan bahsetmem lazım:
11. Sezon çekimlerine başlamadan önce 1.sezonu yapan Frank Darabont dava açıp kar'da benimde payım var diye 200 milyon dolar kazanıyor AMC'den. Kanal ise diziyi hemen iptal etme kararı alıyor. 11.sezon ilk 8 bölümdeki reaperler tüm sezon boyunca düşman olacakken kısa kesiliyor sonra Comic book sonu olan Commonwhealth arc'ına başlıyorlar. Dizi TWD olarak iptal oluyor ama Dead City ve adı konulmamış Rick-Michonne ve Daryl spin-offları geliyor 2023 senesi içerisinde. Ayrıca 11.sezon covid döneminde çekiliyor aynı anda sette belirli bir sayıdan daha fazla insan yok.
Final bölümü bir bölümdür diyebiliriz. Çok iyi değil ama seriye hakarette değil.
Final bölümü duygusal olarak vurucu evet ama commonwhealth arc'ının sonu olarak underwhelming. Ayrıca 3 farklı spin-off'a yol hazırladığı için tam olarak bir son olarak hissettirmiyor. O 3 diziden Rick ve Daryl'in olduğu diziler izlenmeden gerçek manada TWD bitmiş sayılamaz.
Spoilerli bir şekilde değinecek olursam
Final bölümünü twitchten AMC yayını olarak canlı izledim. her 3 dakikadan 1'i reklam idi. Ondan mıdır anlamadım ama her reklam bittiğinde sanki arada sahne kaybetmişim gibi hissettim. Oradan oraya zıpladılar. Judith'i hapishane odasına kapattılar Shane'nin kapıyı kapatması gibi Daryl oraya sedye çekti zombiler hastaneyi bastı. Oradan kaçıp daha sonra Judith'ı almaya geri dönecekler veya Judith boş bir hastaneye uyanacak sandım. Ama littreally 2 dk sonra kapıyı açıp geri çıkardı kızı.
Commonwhealth fakir halk zengin semtine kaçmaya çalışıyor kapıları açarsak zombiler girer dramı oldu. Kapıyı açtılar 20 kişi geçti geri kapattılar zombi girmedi kahkaha attım. Sonra ordu- bizimkiler vs zombiler olmadı direkt No way out'taki gibi patlattılar. Tamam patlatmalarını bekliyordumda biraz daha savaş olur sandım ama covidden ötürü aynı anda 20-30 kişiden fazla insan göremiyoruz sette. Negan'ın Sanctuary'sinde Commonwhealthden daha fazla figüran vardı.
2 tane ölüm vardı ikiside iyi yapılmış.
Daryl Rick'in hayatta olduğunu ve Michonne'nin onu aradığını öğreniyor ve yola çıkıyor.
Geride kalanlar ve Alexandria,... topluluklar barış içinde huzurlu bir hayat'a erişiyorlar sonunda. Gabriel, Eugene, Aaron,... felan aile babası olarak devam edecek kariyerlerine. Ezekiel Vali oluyor.
Rahip Gabriel ihtiyaç anında masumları zombilerden kurtarmak için kapıyı açıyor hatırlarsanız ilk diziye katıldığı vakit kilisesinin kapılarını açmayıp cemaatini zombilere yem etmişti.
Son sahne olarak Rick'i görüyoruz. 10.sezonda Michonne'nin bulduğu resim çizili telefonu bir gemiye fırlatıyor ve yakalanıyor. Yani birkaç sene önceki hali. Sonra Michonne hala arıyor onu görüyoruz Rick'in not defterini okumuş galiba. Orada yakalandıktan sonra bir daha CRM'in elinden kaçamıyor demek ki göremiyoruz. Rick and Michonne dizisinde bu karakterlerin hikayeleri tamamlanacak. Gerçek duygusal final orada olur büyük ihtimalle.
Helikopterdeki adamın sesi breaking bad'den bildiğimiz siyahi abi giancarlo esposito gibi
Ideal Final birkaç sezon önce şöyle olabilirdi ama spin-offlardan biraz umutluyum pişman ettirmezler umarım
9x5'te Rick gerçekten ölseydi ve o sezon Whispererlar'la savaşıp yenselerdi ve orası final olsaydı mükemmel olurdu. Dizide commonwhealth'ın varlığı Alexandria, Hilltop ve Kingdom'un yaşadıklarına hakaret. O kadar savaştan sonra harap düşüyor nüfuslarının çoğu ölüyor ama 200 km batıda 50 bin nüfusla commonwhealth spawnlanmış. Zor anlarında üstlerine çörekleniyor. Çok daha büyük bir topluluk olduğu için entrika ve savaş bekliyorsun ama finali rushlamaları gerektiği için o ağırlıkları da yok.
6x9 ve 9x5 final olabilecek ağırlıkta bölümlerdi.