Knights of Honor II: Sovereign - İlk İzlenimleriniz
Oyun bana Medieval 2.5 hissiyatı verdi, göreceği ilginin 2 ana kaynağı var: Serinin ilk oyununu oynayıp nostalji duygusu yaşayanlar ve yıllardır Medieval 3 bekleyip onu andıran oyunlara şans verecek kişiler.

İlk izlenimler:
  • Oynanışın şövalyeler üzerinden işlemesini şimdilik beğendim, 1. oyundan büyük oranda alınmış bir mekanik anladığım kadarıyla.
  • Öte yandan açtığım ilk oyunda yegane şövalyem olan Kralımı, başka saraya casus olarak gönderip 10 yıl orada tutmuş olmam, kralın "saraya sızdım emirlerinizi bekliyorum" modunda hayatını Paris'te geçirmesi, oyunun zaten zayıf olan atmosferini iyice zedeledi.
  • Diplomasi mekaniğinde enteresan nüanslar var, yapay zeka teklifimi kabul edersen diyip ekstra tekliflerde bulunabiliyor. Örneğin savaşa çağırıyor, gelirsen seninle ticaret imzalayacağım diyor. Öte yandan Paradox oyunlarının getirdiği matematiksel teklifler yok, dolayısıyla reddedilenin neden reddedildiği anlaşılamıyor.
  • Veraset esnasında hak iddialarının üzerine düşülmemiş gibi geliyor bana, 2 ülkeyle evliliğimiz vardı, kral öldü, ikisi de aynı toprak "bana miras kalmalıydı" diyip savaş açtı. Niye o toprak, neye göre AI böyle düşünüyor belli değil.
  • Haritadaki yerleşimler Empire'dan esinlenilmiş fakat Empire'da yerleşimlerde bina vardı bunda anladığım kadarıyla işlevleri yok. O yüzden kafa karışıklığı yaratıyor.
  • Otomatik savaşlarda taktiksel bir yaklaşım göremedim, ormanda karşılaşmakla tepede karşılaşmak arasında autobattle'da fark var mı göremedim.

[+] 3 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.

Bu Konudaki Yorumlar
Knights of Honor II: Sovereign - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Duman - 08-12-2022, 13:41

Konuyu Okuyanlar: 10 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.