Blog: 31/01/2019 - Forum Makaleleri #12: Eski Dostlara Veda
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 14 yıl önce kurduğum paradoxfan.com sitesini yıllar sonra ziyaret etmek için Google'da arama yaptığımda bu konuya eriştim. Böyle bir veda metninde adımın bile geçmemesinden dolayı Talha Turhal ve Can Ömer Türk'ün beni nitelikli bir şekilde nasıl dolandırdığını açıklamaya karar verdim. Arşivimi açıyorum ve döneme ait ulaşabildiğim ekran görüntüleri, fatura ve banka dekontu gibi kanıtları paylaşıyorum.

1. Paradoxfan.com beni projemdi, domaini ben aldım, sistemi ben kurdum, Can Ömer Türk TWT forumlarının Paradox bölümlerinde aktif olduğu için samimiydik, kendisi gönüllü admin olarak projeye dahil oldu. Tarih 24.11.2019 daha 14 yaşındayım. Fatura:

6rk9q0w.png

2. Daha en başta forumu benim kurduğumu kimsenin bilmemesi gerektiğine, yaşça küçük olduğum için TWT kitlesi tarafından dikkate alınmadığıma, eğer gerçeği öğrenirlerse kitlenin Paradoxfan.com sitesine gelmeyeceğine beni inandırdı. Yaşım küçük olduğu için ve kendisini herkes gibi TWT'de ben de benimsediğim için beni kolayca manipüle edebiliyordu ve uzun bir süre kendi günde 1 liralık harçlığımı biriktirerek finanse ettiğim kendi sitemde Can Ömer Türk istediği gibi at koşturdu.

3. Bu süreçte Paradoxfan.com tuttu, büyüdü ve aylık 200 lira civarı bir gelire ulaştı tabi site sahibi olduğum için bu gelir tamamen benim cebime giriyor. Ne hikmetse TWT sahibi Talha Turhal tam bu süreçte satın almak istemiş ama siteyi Can Ömer Türk'ün sandığı için ona sormuş ve reddedilmiş. Ben Can Ömer Türk ile ettiğimiz bir forum içerisindeki bir güç kavgası sırasında öğrenerek siteyi satıp kurtulmak istediğim için Talha Turhal'a mesaj attım. İstediğim miktar 2000 liraydı.

lkwvm67.JPG

4. Talha Turhal ile aramdaki bu diyalogdan sonra Can Ömer Türk devreye girerek kendisinin forum düzeniyle ilgili şartları olacağını söyledi. Yaklaşık 1.5 ay boyunca bekledim ve bu süreçte de Can Ömer Türk beni bir şekilde manipüle ederek tema düzenlemelerini o yaptığı için domaini geçici süreliğine kendisine transfer etmemi sağladı. İşte en büyük hatam burada oldu. Domain transferinden bir süre sonra satış için anlaştıklarını söylediler. Tabi ben 2000 lira istediğim için kafam rahat. Ben de Talha Turhal ile satış için iletişime geçtim. Mesajlaşmamız şu şekildeydi:

euza69e.png

5. Bizim Talha Turhal ile diyalogumuz daha bu aşamadayken sabahına hesabıma Can Ömer Türk tarafından sitenin aşağı yukarı 1 aylık geliri olan 200 lira gibi komik bir rakam gönderilmiş ve domain tema düzenlemeleri bahanesiyle Can Ömer Türk'te kaldığı için de hiç bir şey yapamayıp gasp edilmiş, dolandırılmış oldum. Bakın o zaman 15 yaşındayım ve nitelikli dolandırıcıların kurbanı oldum ve topluluğa zarar vermemek için sadece sustum.

cqt8zzw.png

Gerçek şu ki Paradoxfan.com sitesinin gerçek kurucusu da sahibi de benim. Şimdi o korumak için sustuğum topluluk o günden itibaren azalarak bitti ve en son aşamada kapanmış. Üstelik bu insanlar utanmadan Paradox Türkiye Topluluğu'nu kurduklarını falan iddia edebiliyorlar. Acınası bir durum.
[+] 12 üye BySeco nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
31/01/2019 - Forum Makaleleri #12: Eski Dostlara Veda - Yazar: BySeco - 07-04-2023, 09:40

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.