Hikaye: Monomachos
20230524011735_1.jpg

Öncelikle nereden başlayacağımı pek bilemiyorum. Oğlum benden bunları yazmamı istedi bu yüzden yazıyorum. Öncelikle hanemi tanıtmam daha iyi olabilir. Hanem Monomachos yani Yunanca anlamıyla "Gladyatör" veya "Yalnız Savaşçı" anlamına geliyor. Diğer hanelerin aksine kendi soyumuzu imparatorları veya destansı kahramanlara dayandırmayız. Kendi soyumuzu "Son Romalı" Flavius Belisarius'a dayandırırız. Anlayacağınız atalarımız savaşçı olan Traklardan geliyor. Hanem eski olmasına rağmen hiçbir zaman inanılmaz bir itibara sahip olmadı. Tek istisna kuzenim IX. Konstantinos'tur. Hayatımda onun kadar yakışıklı ve şu fani dünyayla uyumlu bir bedene sahip birini görmedim. Saçları güneş gibi , vücudu yapılı , iyi huylu ve yakışıklı biriydi. Aynı zamanda adil ve bonkördü. Pek tabii bonkör olmasına rağmen Makedonlardan sonra imparatorluğu zirvede tutmada başarılı oldu. Hatta zengin Ani'ye sahip Ermeni krallığını ilhak etti. Lakin hastalanıp gitti. Kendi akrabalarına ise yani bana Kaliopolis'i bıraktı. Onun ardından gelen imparatorlar onun kadar etkili olamadı. Bu noktada artık kendimi tanıtmam iyi olur. Bendeniz Kaliopolis contu Theodosios Monomachos. Şu an yazdıklarımı ise yarın ölecek miyim yoksa kalacak mıyım emin olamadığından oğlum yazmamı istedi. Fazla endişelense de haklılık payı. Ermeni topraklarındayız ve ben artık 57 yaşındayım. Eskisi kadar iyi savaşakcak takatim yok artık. Bu yüzden buraya cont olduğum andan itibaren olan anılarımı anlatacağım.

karl.jpg

İlk defa 1054 yılında kuzenim sayesinde Kaliopolis topraklarının contu oldum. Kuzenimin başlarda ona destek vermem için bana bu ünvanı verdiğini düşünmeme rağmen o benden bir altın dahi istemedi. Zaten bana bu ünvanı verdikten aşağı yukarı 8 ay sonra hastalanıp öldü. Onun gibi bir iyi birinden şüphe ettiğim için kendimden utandım. Ama artık metanetli durmam gerekiyordu. O bana topraklarını ağlayıp kahrolmak için değil hanemizin hak ettiği itibara yükseltmem için vermişti. Bunun için senatoda uzun bir süre konuşma yapmak zorunda kalmıştı. Artım görevimin farkındaydım. İlk işim Kaliopolis toprakları içerisindeki her bir kafiri yok etmek oldu. Bogomilist kafirler yıllardır bereketli Trakya topraklarını yağmalayıp yok ediyorlardı. Bunu halletmem 12 yılımı aldı. Sadece Kaliopolis toprakları içerisinde değil bütün doğu Balkan bölgesinde cirit atıyorlardı. Birini kovsam öbürü bir şekilde geri geliyordu. 12 yıllık uğraşımın sonucu olarak onları bu topraklardan tam olarak kovmayı başaramasamda artık tehdit değillerdi. Zaten onlar hariç bir sorun yoktu ortada. Lakin doğuda ortaya çıkan yeni bir sorun beni oraya götürdü.

indir.jpg
Aut viam invemiam aut viam creo
[+] 2 üye Hanno barca nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 24-05-2023, 18:51
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 24-05-2023, 19:56
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 25-05-2023, 21:59
Monomachos - Yazar: Elefsar - 26-05-2023, 12:10
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 26-05-2023, 22:04
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 26-05-2023, 23:20
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 27-05-2023, 20:07
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 27-05-2023, 21:37
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 28-05-2023, 00:50
Monomachos - Yazar: Onur34 - 28-05-2023, 01:24
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 29-05-2023, 20:25

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.