Hikaye: Monomachos
20230524011741_1.jpg

Bendeniz Cont Theodoros. Yazdığım bu kitap dini yaşam tarzı hakkında olacak lakin ondan önce kendi hayat hikayemi anlatmalıyım ki beni daha iyi anlayabilesiniz. Babam öldüğü vakitler de hayatım altüst olmuştu. Büyük bir bunalıma girip aylarca bundan çıkamadım. Lakin kurtuluş yolunu kendimi dine adadım. Aziz Basil tarikatına katılarak bekaret yemini ettim ve hacca gittim. Hac yeri olarak Konstantinopolis'e gittim. Ayrıca imparatoru görme şansını yakaladım. Ne yazık ki hac dönümünde imparatorun öldüğünü ve yerine Kommenos hanesinden birinin geçtiğini öğrenince iç savaşın geldiğini anladım. 1071 yılında Kommenoslar ile Doukas hanesi arasında bir iç savaş başladı. Ben ise bu savaştan uzak durdum. Şahsi görüşüm savaş daima son çare olmalıdır ama bunları dini bölümde iyice anlatacağım. İç savaş hakkında kendi tarafımda anlatabileceğim çok bir şey yok. İç savaş sürecinde yaptığım tek şey Trakya contluğunu Doukaslardan almak oldu ve orayı yeni evim yaptım. Nihayetinde 7 yıllık savaş bitti. İmparator isyan eden Doukas hanesi üyelerine sürgün ve ölüm cezası verdi. En kötüsü ise imparatorlukta hak iddia eden kişinin başına geldi. Kibrinin esiri olmuş bu adam Theodosius duvarları boyunca cesedinin parçaları atıldı ve aşağılandı. 

20230524011659_1.jpg
İç savaşın ardın kendimi ilime verdim. Dünyanın , yıldızların ve gezegenlerin ne olduğun hep merak etmişimdir. Hala daha istediğim cevaplara ulaşamadım ama 10 yıllık bir çalışma ile Dünya'nın Güneş etrafında döndüğünü ispatladım. Şaşılacak şekilde Patric veya Papa bana bir şey demedi. Bu keşfimin ardından bana "bilge" lakabı takıldı. Tüm bu zaman zarfında sadece Astronomi de değil. Eczacılık ilminde de ilerleme kat ettim. Mür denilen reçineyi kullanarak birçok cilt hastalığına tedavi buldum. Bu yüzden topraklarıma simyacılar , doktorlar ve ilim öğrenmek isteyen talebeler doluştu. Başlangıçta onları tebaama kabul etsemde çok fazlalardı. Nihayetinde çoğunu imparatora gönderdim. Şu ana yani 1094 yılına kadar olan süreçte ise pek dikkat çekici bir şey olmadı. Tek bir istisna hariç tabii. Epir , Trabzon ve Trakya krallıkları kurulmuş ve güçlenmişlerdi. Lakin onlardan uzak durduğum için pek umurumda olmadı. Şimdi gelelim asıl konuya yani dini yaşama.

indir.jpg
Aut viam invemiam aut viam creo
[+] 2 üye Hanno barca nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 24-05-2023, 18:51
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 24-05-2023, 19:56
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 25-05-2023, 21:59
Monomachos - Yazar: Elefsar - 26-05-2023, 12:10
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 26-05-2023, 22:04
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 26-05-2023, 23:20
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 27-05-2023, 20:07
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 27-05-2023, 21:37
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 28-05-2023, 00:50
Monomachos - Yazar: Onur34 - 28-05-2023, 01:24
Monomachos - Yazar: Hanno barca - 29-05-2023, 20:25

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.