13-07-2023, 06:40
Netflix'teki bölümleri izledim, lisans sebebiyle Giorno'lu kısım Netflix'te yoktu.
Aslında 2 farklı anime var birincisi Hamon vs Vampirler, diğeri ise Pokemon gibi Stand kullanıcılarının birbiriyle dövüşmesi. Hamon'un kendi içerisinde bir mantığı var, dolayısıyla işler daha heyecanlı, öte yandan Stand meselesi devreye girdiğinde "gücün çözülmesi" bir yandan hikayeye ilginçlik katarken bir yandan da keyfiyete bağlı olması sebebiyle hikayeyi olumsuz etkiliyor. Stand olayını en verimli kullandıkları kısım Jotaro'nun başrol olduğu kısım fakat o bölümde özellikle Polnareff Jotaro'dan çok fazla rol çalıyor. Josuke'nin kısmında Stand'ları gündelik hayata yorumlamaya çalışıyorlar ve villain dışında iyi bir şeyden bahsetmek mümkün değil. Jolyne kısmı ise faciaydı.
Stand Animesinde sıralamam aşağıdaki şekilde:
Jotaro -> Josuke -> Jolyne
Josuke'de ana kadro çok zayıftı, Koichi diye bir karakter olmasa daha iyi, Okuyasu'nun ise dövüştüğünü bile görmedik. Jotaro'da ekip güzeldi, Stand'ların çözülmesi keyifliydi ve mantıklıydı. Jolyne'de ise kadro zorlamaydı, Stand'lar çoğu zaman tatmin etmeyecek şekilde çözüldü ve yenildi.
Hamon Animesinde Joseph -> Jonathan
Pillar Men ve Yoshikage Kira ikonik karakterler, onlar dışında (Dio dahil) villainler kötü ve yetersiz. Dio'nun Pucci ile yatak sohbetleri kadar zorlama bir hikaye çok nadir gördüm. Önümüzdeki yıllarda "Dio ortaokula giderken bu adama kopya vermişti" diye yeni bir villain üretebilirler.
Genel olarak keyifli, en kötü karakter açık ara Koichi.
Stand Animesinde sıralamam aşağıdaki şekilde:
Jotaro -> Josuke -> Jolyne
Josuke'de ana kadro çok zayıftı, Koichi diye bir karakter olmasa daha iyi, Okuyasu'nun ise dövüştüğünü bile görmedik. Jotaro'da ekip güzeldi, Stand'ların çözülmesi keyifliydi ve mantıklıydı. Jolyne'de ise kadro zorlamaydı, Stand'lar çoğu zaman tatmin etmeyecek şekilde çözüldü ve yenildi.
Hamon Animesinde Joseph -> Jonathan
Pillar Men ve Yoshikage Kira ikonik karakterler, onlar dışında (Dio dahil) villainler kötü ve yetersiz. Dio'nun Pucci ile yatak sohbetleri kadar zorlama bir hikaye çok nadir gördüm. Önümüzdeki yıllarda "Dio ortaokula giderken bu adama kopya vermişti" diye yeni bir villain üretebilirler.
Genel olarak keyifli, en kötü karakter açık ara Koichi.