Fiyat Artışı Sebebiyle Steam'den Ucuza Alamadığınız Oyunlar
Aklıma ilk Baldur's Gate III geldi. Baldur's Gate III 2020'de erken erişime çıktığında fiyatı (₺250) bana fazla gelmişti. O zamanlarda bir oyuna verdiğim en büyük meblağ 100 küsur liraydı ki onu bile fazla bularak vermiştim. Baldur's Gate III'ün henüz erken erişimde olması ve özellikle de geçmiş RPG deneyimlerime bakınca uzun bir süre oynama ihtimalimin zayıf olmasından ötürü yıllar sonra gerçekten kelepir bir fiyata düşmedikçe almamaya karar verdim. Uzun süre BG3'ü fazla takip etmedim, istek listemde dişe dokunur bir indirim göreceği günleri bekliyordu.

Gel zaman git zaman 2023'e geldik, bu yılın ilk yarısı benim için fazlasıyla yoğun bir dönem olduğundan oyun sektöründe olup bitenleri doğru düzgün takip edemedim. Haziranda nihayet yeniden boşa çıktım, "Baldur's Gate III'ün tam sürümü çıkıyor mu artık?" diye interneti yokladığımda "₺800" ibaresini gördüm. Ne yazık ki sonradan öğrendiğim üzere sıcak bir mayıs günü, tam sürümün çıkışından aşağı yukarı 3 ay önce oyun devasa bir zam almıştı. Hâlbuki zamdan evvel oyunun fiyatına bakacak, biraz da oyuna dair video vb. materyaller izleyip heyecanlanacak vaktim olsa 2020'de bana fazla gelen ₺250'yi 2023'te muhtemelen tereddüt etmeden verirdim.

Neyse ki hikâye "Bunun üzerine oyunu oynayamadım." diye sonlamıyor; bir arkadaşım sağ olsun oyunu benimle paylaştığı için oynayabildim, hatta beni hayli şaşırtan bir şekilde baştan sona bitirdim.
IbnE9P2.gif
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Fiyat Artışı Sebebiyle Steam'den Ucuza Alamadığınız Oyunlar - Yazar: Attila the Hun - 07-11-2023, 14:39

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.