11-12-2024, 22:03
Astragoth Ironhand'le Kısa Zafer almayı başardım. Oyunun başlarında Grimgor Ironhide'ı fazla güçlenmeden ezeyim dedim ama o zaman bile alt etmesi çok zordu. Sanırım oyunun erken safhasında en güçlü efsanevi lordların başını çekiyor. Ama neyse ki Astragoth da bir büyücü olmasının yanı sıra üst seviye bir yakın dövüşçü olduğundan Grimgor'u halletmek harici oyun boyunca bu büyüklükte bir zorluk yaşamadım.
Devam da edebilirim ama hem doğuda hem de batıda aynı anda dişli rakiplerle savaşmak bir süre sonra eğlenceli olmaktan çıkıp angaryaya dönüştüğünden bundan emin değilim. Cathay sağ olsun yarısı uçan birim olan ordu getirmiş; baktım baş olmuyor, muharebeyi Pirus zaferi olması pahasına (iyi de Pirus kim?) otomatik yaptırdım.
Kaos Cücelerinin sefer mekanikleri beni pek çok kez şaşkınlığa uğrattı. Warhammer'ın temelinde yatan mekaniklerdeki sığlığın bir tasarım seçimi olduğunu kabul ettiğimden her seferinde bunu dile getirmeyi bir kenara bırakıyorum. Kaos Cüceleri ise buna rağmen sadece muharebede değil, seferde de kendini diğerlerinden ayıracak özelliklere sahip olan bir ırkın nasıl tasarlanacağına dair örnek alınması gereken bir iş çıkarılmış. Seferde devamlı yapmanız gereken seçimler var: Yerleşim Factory mi olacak Outpost mu? Armament'ımı neye harcayacağım? Hell-Forge'da sınırlı hakkımı hangi birimi güçlendirmek için kullanacağım? Tower of Zharr'da hangi bonusu açacağım? Bu seçimlerin oyunun ilerleyen safhalarına kadar önemini koruması Kaos Cücelerinin oynanışını taze tutmaya yetiyor.
Birim yelpazesi açısından da Cüce kuzenlerinin yavaş ve dayanıklı oynanışından ödün verip daha esnek bir yapıya kavuşmuşlar. Buna rağmen sapasağlam olan piyadeler var mı? Var. Düşmanı yakın mesafede delik deşik eden tüfekçiler? Var. Uçan birimler, dayanıklı olan ve uçuk hasarlar verebilen Bull Centaur'lar... En önemlisi de tek başına muharebelerin seyrini belirlemeye muktedir korkunç savaş makineleri ki bunların başını kesinlikle Dreadquake Mortar'lar çekiyor. Üstüne Lore of Hashut'taki büyülerin yıkıcı gücü de eklenince muharebelerini oynaması son derece keyifliydi. Diğer Kaos Cücesi lordlarını da denemeye değer.