3 ülkeninde Osmanlıya karşı reconquest toprakları olduğunu görmezden geliyorsunuz. Kusura bakmayın ama biz güçsüzken Osmanlı tarafından tokat yerken kimsenin dikkatini çekmiyordu bu olay. Avantajı batı ele geçirince Osmanlı gariban olayına dönünce tepkiler bize gelmeye başladı. Toplam ordu miktarı 3 ümüzden bile fazla olduğu zamanlarda vardı örneğin viyanayı alması olayı. Rusya bilir o gelmese bile bizi rahatça dövebilirdi Osmanlı ve bu yıllara kadar dövdüde. Hepimizin reconquesti var ona karşı. 3'ümüzün toplam ordusundan daha fazla ordu getirdi yeniçeri disiplinini ve askerlerindeki morallerini söylemiyorum bile.
Dediğim gibi ben Fransaya karşı iyi yaklaşmadım zaten o adaletsiz Macaristan savaşında Fransanın bana yardım edememesinin sebebide onu rival almamdır. Ondan sonra zaten ona yakınlaştım ve İtalyada bana karşı ihanette bulundan floransaya karşıda naples ile iyi ilişkiler kurmaya başladım. Bu bir ortaklık değil sadece bize karşı olan tehtidin bu kadar büyümesi dolayısıyla bu kadar uzun süre kooparatif takılmak zorunda kaldık.
Dediğim gibi ben Fransaya karşı iyi yaklaşmadım zaten o adaletsiz Macaristan savaşında Fransanın bana yardım edememesinin sebebide onu rival almamdır. Ondan sonra zaten ona yakınlaştım ve İtalyada bana karşı ihanette bulundan floransaya karşıda naples ile iyi ilişkiler kurmaya başladım. Bu bir ortaklık değil sadece bize karşı olan tehtidin bu kadar büyümesi dolayısıyla bu kadar uzun süre kooparatif takılmak zorunda kaldık.