Günlük: Stellaris - Önümüzdeki Yolculuk
KÜLTÜR SERİSİ!!!! OHA!!!
Iain M. Banks, İngilizce konuşulan diyarlarda, bilim-kurgu alanında büyük ağırlığı olan "Kültür" serisinin babası/anası yazarıdır. Eğer İngilizceniz varsa mutlaka okumanızı tavsiye derim, ufuk açıyor. Serilerin en sevdiğim özelliklerinden biri sahne olarak olarak kullanılan süper gelecekteki Kültür toplumunun yapısı ve teknolojisi! Banks sadece olası teknolojilerden değil olası toplumlardan da bahseder Kültür serisinde.

Ne yazık ki bu serinin Türkçe'ye çevrilmiş herhangi bir kitabı yok demin yaptığım küçük araştırmaya göre. Yazarın diğer ünlü bir kitabı olan Wasp Factory/Eşekarısı Fabrikası Türkçe olarak mevcut fakat bilim-kurgu türünde değil bu kitabı.

Kültür'ü, Uzay Yolun'da ki Federasyon' a benzetebilirsiniz; farklı ırkları barındırması, bireylerin/bireyselliğin önemi, barış sever vs. Federasyondan farkı ise tüm işlerin (üretim, yönetim, bilim, sanat vs.) yapay zeka ve robotlar tarafından yapılıyor olması, eğer biyolojikler özellikle seçilmemişlerse ve/veya gönüllü olmuyorlarsa :)

Kültür' ün diğer bir özelliği ise nüfuzunu yaymak ve gerektiğinde varlığını korumak için ahlaki değerlerini askıya alabilmesi ile işlediği suçları haklı çıkaran tezleri.

Yeni güncelleme'ye Banks isminin saygıdan başka bir anlam içerip içermediğini bilmiyorum. Bana kalırsa herhangi bir ipucu barındırmıyor zira yeni güncelleme ile getirmek istediklerini liste olarak saymışlar zaten :)
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Stellaris - Önümüzdeki Yolculuk - Yazar: Duman - 27-10-2016, 17:39
Stellaris - Önümüzdeki Yolculuk - Yazar: Semavi7 - 27-10-2016, 18:32
Stellaris - Önümüzdeki Yolculuk - Yazar: Awake - 27-10-2016, 18:35
Stellaris - Önümüzdeki Yolculuk - Yazar: SteelOgre - 29-10-2016, 15:14
RE: Stellaris - Önümüzdeki Yolculuk - Yazar: Duman - 14-11-2016, 21:29
RE: Stellaris - Önümüzdeki Yolculuk - Yazar: Duman - 23-11-2016, 15:14

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.