09-01-2017, 18:06
(Son Düzenleme: 09-01-2017, 18:20, Düzenleyen: zeusclluber.)
(09-01-2017, 16:59)gardyans : Abdülhamit'e karşı nefret beslediğim yok, bu konuyu empati yapılması için açtım.
Bize 1950 yılından beri sürekli sadece 50 bin kişinin katıldığı kurtuluş savaşının sonucunda yok niye kerkük'ü alamadık, yok niye musul'u alamadık gibi saçma sapan sorular soruldu hep.
Ben de soruyorum kardeşim, bu Abdülhamit koskoca Balkanları, Kıbrıs'ı, Mısır'ı kaybetti ve kahraman oldu. Neden kahraman oldu bu adam 3 kıtada toprakları olan devletin topraklarının yarısından fazlasını kaybettiği için mi?
Abdülhamit çok başarılı aynen ikna oldum size Balkanları, Kıbrıs'ı, Mısır'ı kaybetti ama çok başarılı. Çocuk mu kandırıyorsunuz siz?
Devlet topraklarının yüzde 70'ini kaybetti ama çok başarılı adam helal olsun. Berlin antlaşması da zaferdir hatta, tüm balkanları kaybettik ama olsun zafer.
50bin kişi mı?
Sakarya Meydan Muharebesinde 96.300 asker savaşmış sen burda koskoca ülkeden 50 bin adam çıktı dersin.Ha Bu arada o beğenmediğin Cennet mekan sultanda neler yaptı bir bil
Sadece Anadoluda 4 bin okul açtı
Bugün ki İstanbul köprüsünün planını Çizdirdi(Çırağan sarayında bulunmuştur)
İstanbul'da günümüze kadar gelmiş birçok devlet kurumları açtı.
theodor herzle bir karış toprak vermeden devletin borcunun yarısını kapattırdı.
Ve Abdülhamitin ünlü bir sözü vardır:
Payitahtım boyunca şu devletlerin birbirine düşmesini bekledim.onlar birbirine düştü,şimdi ben tahtta değilimŞunu da diyeyim Atatürkle Abdülhamit karşılaştırılamaz.Atatürk bir milletin küllerinden bir devlet oluşturdu.Abdulhamit yıkılmakta olan devleti 30 yıl ayakta tuttu.Atatürk, Abdülhamit zamanında Osmanlı ordusuna görev yapmış bir paşadır aynı zamanda.Bir çok şairin yazarın Abdülhamit aleyhine eserler çıkardığıda vardır bunlardan biriside Mehmet Akif Ersoydur.hatta ve hatta dönemin bazı evliyalarına bile Abdülhamiti kötü tanıtmıştır Avrupa medyası.yani sözün özü siz düşünün düşmanınız bol dostunuz yok.