(31-03-2017, 00:06)Aeschyli : ...Yani çok eklenecek bir şey yok aslında ancak Delhi konusunda hala olaya yanlış baktığını düşünüyorum ama diyecek pek bir şey yok.Bengal konusunda aslında iç kısımda en fazla Jaunpur u kaybederim diye bakmıştım ancak arka arkaya yediğim 2 adet regency ve de Civil War dan da dolayı yaklaşık 30 yıl civarı geciktim ki büyütmesi imkansızlasmıs ve benim yutup yerini yeni vasallarla dolduracağım iki vasalımda şansızlıktan 20 yıl geç annexlenince elimde pek bir fırsat kalmadı ki bunlar yaşanmadan önce rest çekmiştim sana.Senin kadar şansız olduğum bir oyundu.
Bu oyuna girdiğimde ki amacım daha önceki tecrübesizliğimden kaynaklanan savaşların biraz can sıkıntısını gidermekti ki ilk savaşta bunu başardım.Sen ne kadar düzgün bir yol izlenmediğini savunsanda ben seçilen yolun yanlış bir yol olmadığını düşünüyorum ve bunu hedefime ulaşmış olarak sayıyorum.Zaten savaşta her şey mubahtır :) . Bu arada savaşlara ben tam olarak girme derdinde hiç değildim ancak Japonya geç kalacağımızı vurgulayınca sen de kendini zor duruma düşürünce (ki aynı anda sind de zor duruma düşmüştü.) biz de fırsat bildik ama 1000 development bir devletle 500 development la savaşmak tam olarak kazançlı olamazdı ki ikinci savaşta ben borç çekecek durumda dahi değildim eğer otto gelmeseydi merc basıp 100 ws ye zorlayacaktım ki bu sırada bizim kadar sen de zorlanacaktın. Son olarakta 12 yıla reformlayacağım demiştin otto nun blöf yaptığını ummak istedik çünkü zaten 12 yıl sonra şansımız olduğunu düşünmüyorduk.Ya şimdiydi yada hiç.
Dediğin gibi kendimizi baya zor duruma düşürdük ama Osmanlı'nın mahcup devleti belki de yanlış seçmesinden dolayı biz tamamen kaybettik yapacak bişi yok hoş bir oyundu.Ve zaten çok tecrübesi olan birisi değilim minik minik hedeflere yöneleceğim mp lere katılırsam.Herkes adına teşekkürler cidden 160 yıl civarı galiba oyundaydım ve hoştu.Oyundan ayrılma konusu da sen benim ilerleyebileceğim yerleride durdurmuştun Hindistana girmek dışında ilk Polonya mp m deki gibi elimi klavyeden Mouse dan çekip izlemek istemedim o yüzden ayrıldım.