Eski Slav Gezgin Vladimir Uesugi'nin El Yazmasından Uesugi Shogunluğu (1464-1500)
Buralara Eski bir gemi ile gelmiştim İspanyol Kralığının kolonistlerinden olarak.Fakat buralar beni içine çekti.Evet bunlar babam Andrey'in sözleri.Ben de onun çocuğu Vladimir.Evet bu yazdıklarım ne kadar önemsiz olsa da ben anlatıyım.Uesugi Klanı Olarak küçük bir klandık başlangıçta.Fakat büyük ilerlemeler kaydettik.Aslında Yüce Ashikaga Klanlığına da İnancımız tamdı.Hatta büyüklerimiz bir evlilik ile bu ilişkiyi geliştirmeye çalışmışlardı.Fakat Yüce Uesuginin 1 yıllık bir hastalığı sonucunda(evet rpden çıkıyorum ama burada oyundan düştüm ve başıma bunlar geldi)ashikagalar dayanamayıp bize savaş ilan ettiler.Herkes şaşkındı.Ama Hasta Kral savaşı bizzat yöneteceğini söyledi.Çok kanlı bir savaş geçirdik.20000 askerimiz ölmüştü.Ama sonucunda Kyoto'yu Alarak Shogunluğumuzu ilan etmiş bulunduk.En büyük Düşmanımız Yamana Klanlığı bunu tabiki de kabul etmedi.Ve Yaklaşık 10 yıl sonra Yüce Kral Yamanaya savaş açtığını ilan etti.Yamanayı da yenmemiz ile birlikte Japonya Birliği tamamlanmaya başladı.Son yıllarımı Ouchi Klanlığı ile birleştiğimizi ilan ederek gördüm.Ve Yüce Kralımız Uesugi (1444-?)öldü.Yeni gelecek kralın benim çocuklarımdan en yeteneklisi olacağını söyleyince herkes şaşırdı.Ama ben o günleri göremeyeceğime eminim.Büyük bir hastalıkla boğuşuyorum.Sevgiler.
Bir Japon Atasözü der ki:
Davranışlarınızı yönetin yoksa onlar sizi yönetir.
Davranışlarınızı yönetin yoksa onlar sizi yönetir.