Age of Mythology - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
#22
İki tane counter sistemi var:

Klasik olan Süvari > Menzilli > Piyade ve Hero > Myth.

Önemli noktalardan bazıları: menzilli birimler piyade sınıfına girmiyor. Foot soldier anlamından çok menzilsiz piyade anlamında kullanılıyor (İstisnalar var)

Counter sisteminde birimler iki şekilde yer alıyor: Hard-counter ve soft-counter.

Hard-counter: Genel amaçlı kullanılamayan ama counterladığı birime acımayan birim.

Soft-counter: Genel olarakta kullanılabilen ama counterladığı birimin canını çok yakmayan (yine de counterlar) birimler.

Örnek: Yunan birimi Podromos atlının hard-counter'ıdır. Yine Yunan birimi hoplite ise atlının soft-counter'ıdır. Hoplite front line olarak kullanılabilir, her türlü birime az çok vurur f/p birimdir. Podromos spesifik olarak atlı avcısıdır bunun dışında hoplite kadar f/p ve çok amaçlı bir birim değildir.
[+] 2 üye Athule nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 


Bu Konudaki Yorumlar
Age of Mythology - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar - Yazar: Athule - 16-03-2025, 19:19



Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.