Animasyon: Arcane (2021)
WhaW8Am.gif
Ara
Ara
Yukarıda bölüm introlarını frame frame kıyaslayan videodan aldığım birkaç kare:

WhaW8Am.gif
[+] 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Spoiler içerir. Dizinin iki sezon dahil açık ara en iyi parçası.

WhaW8Am.gif
[+] 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Spoiler içerir.

WhaW8Am.gif
Ara
Arcane'in birinci sezonu tam anlamıyla bir başyapıttı; karakterlerin derinliği ve temponun fevkalade bir uyum içinde olduğu, üstüne üstlük bunun sektörde eşine az rastlanır bir prodüksiyon kalitesiyle harmanlandığı bir zirve noktasıydı. İşte ikinci sezon böyle bir işi noktalamak üzere çıktığından doğru yapması gereken şeylerin miktarı çoktu ve beklentim tabii epey yüksekti. Beklentimi bir nebze karşıladığını söyleyip hakkını teslim etmem gerekse de şunu da belirtmeliyim ki ilk sezondaki gibi tabiri caizse ağzım açık izleyemedim.

Birinci sezonda animasyon türünün sınırları zorlanmıştı, ikinci sezondaysa bu sınırlar aşılmış ve eşine bir daha zor rastlayacağımız özgünlükte ve çeşitlilikte bir sanat eseri ortaya konmuş. Mevcut durumda bu sınırları daha da aşacak bir yapımın yine Fortiche'ten gelmesini beklerim. Birinci sezondaki nakış nakış işlenmiş ayrıntılar ikinci sezonda katlanarak artmış, bunun Arcane'e tekrar tekrar izlenmeye değecek bir yapım olma özelliği kazandıran esas unsur olduğunu düşünüyorum.

Gelelim ikinci sezonun sıkıntılarına, bir kere gerilimin ölçeğini bu kadar hızlı tırmandırmaya kalkarsan birinci sezonda hepsini de tatmin edici derinlikte işlediğin karakterleri sığlaştırmaktan kaçamazsın. Elinde geniş bir karakter kadrosu var; bunları hak ettikleri şekilde işlemek için en az 1 sezon daha, ideal olarak 2 sezon daha gerekirdi. Üzerine gösterilen özenle basit bir "LoL dizisi" olmadığını ispatlayan Arcane'i neden "İki sezonda bitirip kurtulalım." deyip aceleye getirdiler gerçekten anlamıyorum.

Bir de birinci sezonda LoL'le alakası olmayanları diziye çekmek için (doğal olarak) özel bir çaba sarf edip ikinci sezonda ise "Onları zaten çektik." gibi düşünerek her fırsatta LoL'cülere selam çakmaya çalışmışlar. Düzgün yapılsaydı bununla sorunum olmazdı fakat Arcane'de olan, insanlara bir anlığına "A, ne havalı!" dedirtmek için çözümlenmemiş olay yığınına bir yenisini eklemekten başka bir şey değildi.

Kronik bir tempo sorunu ve mevcut olaylar henüz çözülmemişken üzerine mütemadiyen yenilerinin eklenmesi gibi günün sonunda dizinin 2 sezonda bitmesine bağlanan sorunlardan ötürü ikinci sezon birinci sezonun altında kaldı. Benim için Arcane birinci sezon, animasyon türünün parmakla gösterilecek örneklerinden biri olarak kalacak. İkinci sezona ise "vasat" demenin haksızlık olduğunu düşünüyorum, birinci sezonla arasında bir uçurum olsa da o da vasatın gayet üstünde.
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.