İleti Sayısı: 5,307
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
35
İlk yazılan isekai'lerdendir. İşlenişi klişe isekai animesi gibi gelebilir çünkü ilk bunda yazılmıştır onlar .d
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Yohaynes
İleti Sayısı: 2,259
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
28-11-2021, 23:19
(Son Düzenleme: 06-03-2022, 15:45, Düzenleyen: Ayro. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
2. Sezonda güncel olarak ilerliyorum bu zaman kadar nasıl bir şey yazmamışım şaşırdım.
Öncellikle animenin ana materyali(romanı) bitmiş durumda yani hem romanın/manganın reklamını yapmak için yayınlanıp kaybolacak bir seri değil hem de filler bölüm görme ihtimalimiz çok düşük. Yukarıda cemal'in dediği gibi Mushoku Tensei ilk isekailerdendir ancak isekai denince gelen bıkkınlığa çok aldırmayın çünkü zaman içinde klişe manyağı olup çöpleşen, tamamiyle fan servise dönen isekai animer ile en ufak bir alakası yok. Isekai'nin (doğal olarak) en orijinal ve olması gereken halidir Mushoku Tensei.
Hikaye zaten bittiğinden dolayı animenin bir şeyler yetiştirmek için en ufak bir acelesi yok, bu hem iyi hem kötü anlama geliyor. Kötü yanı haftada bir gelen bölümde ciddi bir ilerleme kaydedilmediğinde can sıkıcı olabiliyor. İyi yanı ise her ne kadar o bölümde hikayesel olarak bir ilerleme kaydedilmese de gerçekleşen olaylar içleri dolu ve birbirileriyle en ufak bir kopukluk olmadan yaşanıyor. O yüzden tavsiyem güncele geldikten sonra haftada bir bölüm izlemek yerine en az 2 bölüm biriktirip izlemek.
Bundan başka neyi nasıl analatacağım konusunda emin değilim açıkçası. Çizimler, animasyonlar, sesler ve müzikler ilk bölümden itibaren kaltesini belli ediyor. Gerçekçi bir orta çağ fantezi tarzına sahip ki benim favorimdir.
Karakterler büyük oranda çok iyi tasarlanmış. Hepsinin kendine özel bir kişiliği ve bu kişiliklerin hem iyi hem de kötü yanları var. Bir bölüm karakterden nefret ederken diğer bölüm tarafını tutabiliyorsunuz(Ruijerd hariç, Ruijerd adamdır). Karakter gelişimi ise muazzam. Eris'in gelişimi anime tarihinin en iyi karakter gelişimlerden biri bana göre. Ana karakterin gelişimi ise anime tarihinde en farklı tarzda işlenen gelişimlerden biri olabilir. Bunu daha nasıl detaylandırabilirim bilmiyorum, izleyerek görmek daha iyi olacaktır.
Bu kadar yazmanın sebebi animeyi ne kadar sevdiğimi ve tavsiye ettiğimi görsel olarak gösterebilmekti diyebilirim. Yoksa hiç uğraşmadan soran birine hiç uğraşamdan direkt "Kesinlikle izle, kaçırmak isteyeceğin bir anime değil!" der geçerim. Bu animeyi sevmemek için sebep çok az.
Aşağıdaki 2 üye Ayro nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Ayro nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal, Tusalant
Imperium:
35
Zaten güzel animedir ikinci sezon başlarken time skip olduğu için biraz underwhelming başladı gibi ama bölümler ilerledikçe dahada iyi oldu. Zaten genel olarak iyi bir seri biriktirip izlemek ayronun dediği gibi daha iyi bunda, daha çok zevk alırsınız öyle yaparak. Haftalık bölümler çerezlik gibi geliyor hemen bitiyor.
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 241
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
5
1.sezon ardından mangasını güncel olarak takip etmeye başlamıştım.Mangası gerçekten güzel ilerliyordu animede çok işlevsel anlatamazlar diye düşünmüştüm ama 2.sezonda mangayı bu kadar güzel antabileceklerini beklemiyordum.Keşke mangayı biraz daha hızlı çıkarsalar.
Onen i-estel elyë, ú-chebin estel anim.
•
İleti Sayısı: 2,259
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
Bahsedilen OVA geçen hafta çıktı. Hikaye akışına bir etkisi yok ancak Eris'in peşine takılan çocuğun ileride hikaye için önemli bir karakter olacağını okudum. Ruijerd ve Eris'i görmek iyi geldi.
•
Imperium:
35
yeni sezon temmuzda geliyor
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 1
Üyelik Yılı: 2023
Imperium:
0
Sırf Mushoku Tensei lore'unun tartışıldığı bir yer gördüm diye hesap açıp geldim. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum, kesinlikle göz atılması gereken bir başyapıt.