İleti Sayısı: 26,428
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
Netflix'te yayınlanacak olan Tekken: Bloodline animesine dair iletiler bu konuda yer alır.
Imperium:
139
19-07-2022, 13:31
(Son Düzenleme: 19-07-2022, 13:42, Düzenleyen: Duman. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
Yorumlarım:
- Anime 3. turnuvayı (Tekken 3) konu alıyor fakat 7. turnuvadaki karakterler mevcut.
- Hwoarang ile Jin'in arkadaş zannedilmesi.
- 4. oyun ve sonrasındaki "comic relief" Paul yerine "ciddi Paul"u göreceğiz gibi.
- 1. sezon büyük ihtimalle Jin'in Tekken 3 ending'iyle sona erecek.
- Karakterler oyundaki movelarını yapıyorlar.
- Nina'nın Mishima kanıyla ilgili yorumları karakter-dışı, normalde öyle işlere kafa yormayan bir suikastçı.
- Julia, Tekken 3'teki değil Tekken 7'deki haliyle eklenmiş. Normalde yeşili koruyalımcı bir kızdı Tekken 7'de streamer yaptılar. Ayrıca Tekken 3'e annesini (Tekken 2'deki Michelle) aramaya katılmıştı, talihsiz.
Özellikle ilk madde düşündürüyor çünkü oyunlar arasında bazı karakterlerin ilişkilerinde değişiklikler oldu. Tekken 3'te, fragmanda görülen Tekken 7 DLC karakterlerine nazaran kendi hikayelerine sahip karakterler mevcut, onların da turnuvayla kesişen hikayeleri işlenecek mi yoksa tamamen Jin üzerinden mi ilerleyecek göreceğiz.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Craetus
İleti Sayısı: 8,123
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
71
Tekken hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Oyunlarını da oynamadım ve fazla izlemedim ama animesi ilgimi çekti. Çizimleri de gayet güzel. 18 Ağustos'taki çıkışını merakla bekliyorum.
•
İleti Sayısı: 1,615
Imperium:
44
Tekken 3'teki Ogre'yi gördüm sonda. Küçükken görünce korkardım.
Çıkınca muhtemelen izlerim. Merak ettim.
•
Imperium:
139
21-08-2022, 10:19
(Son Düzenleme: 21-08-2022, 10:24, Düzenleyen: Duman. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
Yorumlarım:
- İzlemeye başlamadan evvel aklımdaki soru, yapımın mevcut Tekken fanları için basit bir fanservice gibi mi olacağı, yoksa Tekken'i bilmeyenlerin de izleyip keyif alabileceği tarzda bir yapım olabilip olamayacağına yönelikti.
- Tekken serisi oyunlar boyunca çokça retcon geçirdi. Örneğin Tekken 3'ün introsunda ormandaki Jin'e Devil gelir ve kolunda dövmenin belirmesine sebep olur. Bu Devil, 2. oyunda volkandan atılan Kazuya'dan "kopan" Devil'dir ve 4. oyunda Kazuya bu "kopan Devil'i" geri almak için Jin'in peşine düşer. Tekken 7 ile birlikte Devil Gene'in kaynağının Kazumi ve Hachijo klanı olduğu söylendi, dolayısıyla Devil Gene "babadan oğula geçen" bir gen haline geldi. Orijinal hikayede Kazuya volkandan atıldıktan sonra "şeytanla anlaşarak" geri dönüyor ve Devil'e dönüşüyordu. Yine orijinal hikayede Heihachi "tamamen kötü" bir karakterken zaman içerisinde retconlarla birlikte "Devil Gene'e karşı mücadele veren" bir karaktere dönüştü, bunun izlerini bu animede de gördük.
- Üçüncü oyundan Eddy, Bryan ve Gun Jack yoktu. Yoshimitsu, Lei, Law ve Anna sadece grafik olarak göründü, seslendirmeleri dahi yoktu. Tekken 7 DLC'den Leroy Smith, Tekken 4'ten Marduk ve Steve, Tekken 5'ten Feng vardı. Neye göre seçtiler bilmem fakat Leroy dışındakiler de seslendirme dahi olmadan elendi gitti.
- Leroy Smith küçük düşürücü bir şekilde yenildi Jin'e, normalde Jin ile en ufak bir alakası olmayan DLC karakterini animede Jin ile karşılaştırıp rezil etmek hoş olmadı. Dışarıda bir yerlerde favori karakteri Leroy Smith olan birileri olabilir, benim sevdiğim bir karakter olsa üzülürdüm animedeki çaresiz haline.
- Eddy, Law, Lei ve Yoshimitsu'suz Tekken 3 olmaz. Paul retcon bir şekilde Marshall Law'ın hocası olduğunu söyledi, oğlu Forest Law ile diyaloğu yoktu. Paul'un seslendirmesi fazla yaşlıydı.
- Jin iyi karakter fakat bazı karakterlerin Jin'i tribünden desteklemesi Tekken'in tarzına uymadı. Hwoarang ile Jin'in dostluğu Tekken 3 sonrası Hwoarang'ın Jin'i Heihachi'nin askerlerinden kurtarmasıyla başlar. Orijinal hikayede turnuva öncesinde veya esnasında muhtemelen tanış bile değillerdi. Animede ise bildiğin kankaydılar.
- Xiaoyu ve Paul'a iyi ekran süresi tanındı. Özellikle Tekken 4'ten sonra karikatürleşen Paul yerine Heihachi tarafından övülen, "Kazuya'nın Devil Gene'i olmasa Paul onu yenerdi" dediği bir Paul izledik fakat Paul'un animede King'e kaybetmesi orijinal hikayeden sapma yarattı. Tekken 3'ün orijinal hikayesinde turnuvanın kazananı Paul'dur. Paul Ogre'yi yeniyor, Ogre daha sonra True Ogre'ye dönüştüğünde True Ogre'yi Jin yeniyor.
- Feng vs Lei, Yoshimitsu vs Anna, Jin vs Feng gibi karşılaşmalar tabloda gösterildi fakat animede izleyemedik. Aynı şekilde Julia Chang'in Law'ı yendiği gösterildi, yani Twitch Streamerı kız Bruce Lee'yi yendi. Julia Tekken 3'te doğa sevdalısı, annesinin (Michelle Chang, Tekken 2'den) intikamını almak isteyen daha ciddi bir karakterken, canon olmayan Tekken Tag 2'de güreşçi olarak, Tekken 7 DLC'de ise Twitch Streamerı olarak yer aldı. Animede streamer kostümüyle annesinin intikamını almaya çalışması bir kavram karmaşası yarattı denebilir.
- King'in Xiaoyu iyi mi diye bakması güzel sahneydi.
- İkinci bölümde Kazama vs Mishima mentalitesi, Heihachi'nin "öfkeni kullan" konuşması, biraz Jedi vs Sith'i anımsattı.
- Michelle Chang'in ruhları tespit eden madalyonu Jin odaya girdiğinde parlamalıydı.
- Paul'un "saldır Kazama" moduna girmesi daha önce bahsettiğim gibi tribünden bir dövüşçünün diğer dövüşçüler tarafından desteklenmesi Tekken'in tarzına aykırı. Tekken Mortal Kombat kadar kaybedenin öldürüldüğü bir turnuva değil belki fakat dövüşçüler birbiriyle bu kadar da arkadaş değiller.
- Son bölümlere doğru acaba Devil Jin, True Ogre karşılaşmasında mı belirecek diye şüphelendim. Neyse ki şüphem gerçek olmadı. Buna karşın True Ogre'ye 4v1 atılması doğru olmadı.
- Bu konuda daha önceki iletimde olduğu gibi 1. sezon Jin'in Tekken 3 endingiyle bitti. Ben Tekken 3'teki tasviri animedekine tercih ederim, Tekken 3'te etrafta tribün yok, ayrıca Heihachi'nin yüzündeki ifade daha etkileyici. Devil Jin Heihachi'yi yere vurup uçuyor, animede ise 10 kere yumruklayıp poz verip öyle uçuyor. Devil Jin öyle diğer 3 dövüşçüye bakıp uçacak bir karakter değil, normalde onlara da saldırması gerekirdi.
•
İleti Sayısı: 8,123
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
71
Birçok yönden kaliteli bir yapım olmuş ama keşke 6'dan daha fazla bölüm olsaymış dedirtti. Bölüm sayısının azlığından mı olsa gerek hikayeyi tam kavrayamadım, bazı şeyler çok hızlı gerçekleşti ve fazla açıklama yapılmadı. Daha önceden Tekken oynamış olanlar için belki sorun olmamıştır ama benim koptuğum birçok yer oldu. Eğer ileride yeni sezonlar gelirse belki o zaman hikayeyi tam olarak kafamda oturtabilirim.
Animenin en hoşuma giden yanı dövüş sahnelerinin bu kadar detaylı ve özenli olması oldu. 6 bölümlük Tekken'de 52 bölümlük Shaman King'den daha fazla dövüş izledim ne yalan söyleyeyim.
•
İleti Sayısı: 914
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
1
Görsel vb olarak güzel ama hikaye olarak özetle Jin kazanma herkesi döver. Çerezlik olarak güzel anime.
•
|