Anno 1404'te gerek oyunda adalardaki inşa edilebilir alandan daha iyi bir şekilde yararlanabilmek, hem üretim binalarından haddinden fazla inşa etmeden en optimal bir şekilde faydalanabilmek, hem de ortaya güzel ve düzenli bir görüntü ortaya çıkarmak için zaman içerisinde oyuncular tarafından üretilmiş bazı inşaat şemaları mevcut. Bu inşaat şemalarından oyundaki bazı ana kaynaklar için olanların şemalarını düzenleyip aşağıda listeledim. İlk başta birçoğu karışık gelse de, oynadıkça az çok alışıyorsunuz.
Hemp & Cider Şeması
Sadece bu şemayı bilmeniz oyunun başlangıcındaki üretim binalarınızı sistematik bir şekilde yapmanıza yeter.
Bu şemada Hemp ve Cider binalarının yerleri değiştirilebilir, gerekirse sadece Cider veya sadece Hemp olarak yapılabilir.
Oriental adalarda Spice için de bu şemayı kullanabilirsiniz.
Bread Şeması
Bu şemayı midgame'den sonra, tercihen ana adanıza buğday akışı sağlayacak üretim adanızda kullanabilirsiniz.
Bu şemada tarım alanları hariç hiçbir şeyin yeri değiştirilemez.
Beer Şeması
İlk 2 şemaya oranla çok daha büyük yer kaplayan bu şema, hem herb hem wheat üretiminizi hem de beer üretiminizi sağlıyor.
Cattle Şeması
Tıpkı Hemp & Cider şeması gibi kolaylıkla akılda tutulabilecek bir şema.
Wine Şeması
Bunu yapabilmek için neredeyse büyük bir adanın nehir vs içermeyen kısmını, yarısını kullanmanız gerekiyor.
Bu konudaki belki de yapılması en zor şemalardan birisi bu ancak alanın en etkili kullanıldığı şemalardan biri de bu.
Coffee Şeması
Bu şema da Noria içeren, kolay akılda tutulabilir şemalardan birisi.
Rose Şeması
Bu da Oriental adalarda yapılabilir, akılda tutması biraz zor ve çok yer kaplayan şemalardan.