Total War: Arena Kapalı Beta
Oyun birkaç gündür kapalı beta aşamasında ve bana indirmek bugün nasip oldu. Önceden Steam üzerinden de oynamıştım. Bu yüzden oyunu merak edenler için ilk görüşlerimi paylaşmak istedim.
Oyunun Özellikleri:
Oyun kısa süreli bir eğitim oyunuyla başlıyor. Orduyu yönlendirmeyi ve yetenekleri kullanmayı ve karşı takımın bölgesini ele geçirmeyi gösteriyor.
Eğitim Oyunu bittikten sonra size her kültürden birer Kumandan veriyor. Bunlar Roma'da Germanicus, Yunanlılar'da Cynane, Barbarlarda ise Arminius.
Savaşlar 10vs10 yapılıyor ve 15 dakika içinde eğer kimse birbirine üstün gelemezse veya bölgesini ele geçirmezse süre bittiğinde fazla askeri olan kazanıyor.
Oyun Hakkında Görüşlerim:
Şahsen onca zamandır yapım aşamasında olan bir oyuna göre pek bir ilerleme ve büyük bir değişim gördüğümü söyleyemesem de oyun hala geliştirme aşamasında ve bu halinde de eğlenceli. Steam versiyonundaki oyundaki dengesizlikler düzenlenmiş ve birimler, savaş mekanikleri daha gerçekçi ve daha dengeli hale getirilmiş. Yeni generaller yeni birimler eklenmiş. Aynı zamanda Ordu ağaçları düzenlenmiş. Çıkmadan önce P2W olmasından korksam da oyun içi izlenimlerime dayanarak Paranın çok büyük avantajlar sağladığını söyleyemem. Meraklıları ve önceden oynayıp da tekrar gelmesini bekleyenler için gelişen ve değişen bir oyun. Eminim arkadaşlarla girildiğinde daha da eğlenceli olacaktır. Bu yüzden herkesi oynamaya davet ediyorum :)
11.09.2017
Oyundan Bazı Görseller: