İleti Sayısı: 115
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
Hem kuzey ülkeleriyle hiç oynamadığımdan hem de başarımlar için Ragnar'ın oğullarından Bjorn ile başladım. Britanya adalarını fethedip "kan kartalı" başarısını aldım. Sicilya'yı ele geçirdim. Cadı meclisini kurdum ki cadılık önceki oyunlarımda hep tavşan gibi türemişken geliyordu, bir türlü yeterli sayıya ulaşamıyordum. Av sırasında vahşi hayvan yakaladım (%0.6) ama ava böyle bir amaçla çıkmamıştım, denk geldi. Gereken şartlar nedir bilmiyorum.
Başarımlarım:
Son karakterim ve ülkem:
Din oluşturmayı seviyorum. Şimdiye kadar hep avantaj oluşturacak şekilde oluşturdum. Belki sonraki oyunlarımda farklı şeyler de denerim. Bu sefer aile içi evliliklerle soyu saflaştıracaktım ama kısa sürdü oyunum, başka zaman artık.
Komünyon: İnananlar tövbe etmek için para (100) ödüyor. Güzel bi kazanç kapısı.
Savaşçı: Her karaktere Krallık fethi savaş sebebi veriyor. Genişlemeye hız katıyor.
Hristiyan Senkretizmi: Hristiyanlar dinimi düşmancıl olarak görüyorlar. Yani hem evlenebiliyoruz hem din savaşı açabiliyorum. Tabii haçlı da ilan edebiliyorlar yine.
Kültürde de din gibi, işime en çok yarayacakları seçtim. Zenofili sayesinde fethettiğim her yere kendi milletinden bi vasal atayabiliyorum rahatça. Kötücül istilacılar ile kültürü kolayca melezleyebiliyorum. Böylece teknolojide hızla ilerliyorum.
Mirasımız: Genetik mühendisiliğini sevdiğimden "kan"dan gitmeyi seviyorum. İlk iş dahi, herkül, çekici gibi üst düzey özelliklere sahip karakterlerle evlenmek. Her oyunda "soyu güçkendir" kararı için de oynarım aynı zamanda. Bu sefer o kadar uzun süre oynayamadım. 5. nesilde bıraktım.
İleti Sayısı: 6
Üyelik Yılı: 2024
Imperium:
0
Güneyim ve batım tehlikede ama ayakta kalmaya çalışıyoruz.Sergonisin ölümü kırılma noktası olacak gibi.Ya batıcaz ya çıkacaz
İleti Sayısı: 375
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
Bende AGOT modunda ejderha büyütmece simülatörüne çevirdim oyunu. :)
•
İleti Sayısı: 3
Imperium:
0
17-10-2024, 20:02
(Son Düzenleme: 17-10-2024, 22:05, Düzenleyen: Selene. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
•
Imperium:
0
(17-10-2024, 01:09)Karaiskender : Güneyim ve batım tehlikede ama ayakta kalmaya çalışıyoruz.Sergonisin ölümü kırılma noktası olacak gibi.Ya batıcaz ya çıkacaz
Edit: 3 vasalım ünvanımı yok etmek adına savaş ilan etti.Müttefiklerimden yardım alamadım ve yıkıldık. O7
İleti Sayısı: 15
Imperium:
0
İleti Sayısı: 8
Imperium:
0
•
İleti Sayısı: 115
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
•
İleti Sayısı: 12
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
0
03-11-2024, 03:31
(Son Düzenleme: 03-11-2024, 03:58, Düzenleyen: Cengo.)
Kutalmış ile topraksız başladım. Selçuk biraz zayıflayınca vasalları savaş açtılar ve ben de açıp büyük bir toprak çalmaya çalıştım ama dağılınca atabeylikten biraz hallice büyük toprak aldık. Çevre kontluklara saldırıp alıp büyüdüm biraz.
Sonra Ermenistan bölgesi claimleri ile saldırdım Bizans'a ama savaş bitmeden, tarihteki gibi Haçlılar yön değiştirip Bizans'ı dağıtarak Latin İmparatorluğu'nu kurdu. Savaşa devam edince de claim topraklar yerine, Bizans'ın kalanının tamamını yöneten Anadolu Atabeyliği'ni ele geçirmiş oldum. Bir anda tek savaşla Bizans'ın %80 toprağını ele geçirdik. Ben bunu nasıl yöneteceğim şimdi?
Dünya durumu da böyle. Tarihi de görmeniz için genel durumu ayrıca attım.
İleti Sayısı: 33
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
İleti Sayısı: 1,017
Imperium:
10
Selçuklu biraz harlem tarzı olmuş
•
Imperium:
0
Polonyalı olarak 867 yılında kabile olarak başladık Dük Lech ile.Oğlu Spytko zamanında Polonya kralı olduğumuzu ilan ettik.
Yağmacı vikingler,bazı sıkıntılar derken Spytko oğlu Siemomysl zamanında ülkeyi biraz daha büyütmeyi başardık. Bu arada Leh kültürünü oluşturduk ve yaymaya çalıştık.Bi yandanda giderek güçlenen vasallarımıza karşı önlemler aldık.Tüm bunlara rağmen Yükselişimiz Siemomysl oğlu Sulislaw dönemindede sürdü. Bu arada Navarra Krallığı için haçlı seferi düzenlendi.Savaşa katıldık ve lehtar olarak atadığımız kardeşimizi Navarra Kralı yaptık.Öylede kral bi abiyiz işte Sulislaw dönemindeki en geniş sınırlarımız Sulislaw ın oğlu Siemomysl döneminde sınırlar çok değişmedi ama İmparatorluk dönemine geçtik.Devletin isminede serüvenimizin ilk karakteri Lech in ismini verdik. Ve şuanki karakterimiz Çar Siemomysl ile Almanya Krallığınıda ele geçirip artık Avrupanın Sefiri olduğumuzu ispat ettik.Bu arada 2-3 kuşak önce feodal sisteme geçtik yazmayı unutmuşum.Ayrıca mirası olarak hiç denemediğim meşrutiyet dalından gittim Wislan hanedanı Avrupanın sefiridir.Biat edin!
Imperium:
0
05-11-2024, 15:05
(Son Düzenleme: 05-11-2024, 15:07, Düzenleyen: Xitan. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
Doğu Roma ve HRE'nin halini görünce bir senin oyuna bir diğerlerinin oyununa baktım. Yahu bu yeni yamalar Doğu Roma'ya ve HRE'ye hiç yaramamış ya paldır küldür dağılıyor. Ya nereye genişleyeceği meçhul bir devlete bürünüyor." Bu arada Leh kültürünü oluşturduk ve yaymaya çalıştık.Bi yandanda giderek güçlenen vasallarımıza karşı önlemler aldık.Tüm bunlara rağmen Yükselişimiz Siemomysl oğlu Sulislaw dönemindede sürdü." yani ilk başta söylediklerin yükselişini kötü etkileyecek bir şey değil ki neden bunlara rağmen dedin onu tam anlamadım. İyi oyun ancak ben Polonya da rp nin en iyi adayı olarak Piast Hanesini görüyorum.
•
Imperium:
0
(05-11-2024, 15:05)Xitan : Doğu Roma ve HRE'nin halini görünce bir senin oyuna bir diğerlerinin oyununa baktım. Yahu bu yeni yamalar Doğu Roma'ya ve HRE'ye hiç yaramamış ya paldır küldür dağılıyor. Ya nereye genişleyeceği meçhul bir devlete bürünüyor." Bu arada Leh kültürünü oluşturduk ve yaymaya çalıştık.Bi yandanda giderek güçlenen vasallarımıza karşı önlemler aldık.Tüm bunlara rağmen Yükselişimiz Siemomysl oğlu Sulislaw dönemindede sürdü." yani ilk başta söylediklerin yükselişini kötü etkileyecek bir şey değil ki neden bunlara rağmen dedin onu tam anlamadım. İyi oyun ancak ben Polonya da rp nin en iyi adayı olarak Piast Hanesini görüyorum. Hızlı hızlı yazarken mantık hatası yapmışım.HRE ile Bizansa gelince valla hocam senin save lerde nasıllar bilmemde benimkilerde hep süpergüç olmaya oynuyolar.Özellikle HRE nin her save imde banko kuzey afrikada toprağı oluyor.
•
Imperium:
0
(05-11-2024, 23:25)Karaiskender : (05-11-2024, 15:05)Xitan : Doğu Roma ve HRE'nin halini görünce bir senin oyuna bir diğerlerinin oyununa baktım. Yahu bu yeni yamalar Doğu Roma'ya ve HRE'ye hiç yaramamış ya paldır küldür dağılıyor. Ya nereye genişleyeceği meçhul bir devlete bürünüyor." Bu arada Leh kültürünü oluşturduk ve yaymaya çalıştık.Bi yandanda giderek güçlenen vasallarımıza karşı önlemler aldık.Tüm bunlara rağmen Yükselişimiz Siemomysl oğlu Sulislaw dönemindede sürdü." yani ilk başta söylediklerin yükselişini kötü etkileyecek bir şey değil ki neden bunlara rağmen dedin onu tam anlamadım. İyi oyun ancak ben Polonya da rp nin en iyi adayı olarak Piast Hanesini görüyorum. Hızlı hızlı yazarken mantık hatası yapmışım.HRE ile Bizansa gelince valla hocam senin save lerde nasıllar bilmemde benimkilerde hep süpergüç olmaya oynuyolar.Özellikle HRE nin her save imde banko kuzey afrikada toprağı oluyor. Sende HRE çok da süper güç sayılmaz. Adam ana toprakları bırakıp Macaristan ve Balkanlara gidiyor gibi gözüküyor.
•
Imperium:
0
(06-11-2024, 11:03)Xitan : (05-11-2024, 23:25)Karaiskender : (05-11-2024, 15:05)Xitan : Doğu Roma ve HRE'nin halini görünce bir senin oyuna bir diğerlerinin oyununa baktım. Yahu bu yeni yamalar Doğu Roma'ya ve HRE'ye hiç yaramamış ya paldır küldür dağılıyor. Ya nereye genişleyeceği meçhul bir devlete bürünüyor." Bu arada Leh kültürünü oluşturduk ve yaymaya çalıştık.Bi yandanda giderek güçlenen vasallarımıza karşı önlemler aldık.Tüm bunlara rağmen Yükselişimiz Siemomysl oğlu Sulislaw dönemindede sürdü." yani ilk başta söylediklerin yükselişini kötü etkileyecek bir şey değil ki neden bunlara rağmen dedin onu tam anlamadım. İyi oyun ancak ben Polonya da rp nin en iyi adayı olarak Piast Hanesini görüyorum. Hızlı hızlı yazarken mantık hatası yapmışım.HRE ile Bizansa gelince valla hocam senin save lerde nasıllar bilmemde benimkilerde hep süpergüç olmaya oynuyolar.Özellikle HRE nin her save imde banko kuzey afrikada toprağı oluyor. Sende HRE çok da süper güç sayılmaz. Adam ana toprakları bırakıp Macaristan ve Balkanlara gidiyor gibi gözüküyor. Yok bu save de böyle oldu.Ben almanya kralı hre yi kurar die düşünüyodum ama karolenj hanesi mensubu bavyera kraliçesi avusturya macaristan bölgesini alıp hre yi ilan etti.o kurmasaydı ben kurmayı denicektim
•
Imperium:
0
Aşağıdaki 1 üye Xitan nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Xitan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Karaiskender
|