CK3 - Hanedanlarınız
Hem kuzey ülkeleriyle hiç oynamadığımdan hem de başarımlar için Ragnar'ın oğullarından Bjorn ile başladım. Britanya adalarını fethedip "kan kartalı" başarısını aldım. Sicilya'yı ele geçirdim. Cadı meclisini kurdum ki cadılık önceki oyunlarımda hep tavşan gibi türemişken geliyordu, bir türlü yeterli sayıya ulaşamıyordum. Av sırasında vahşi hayvan yakaladım (%0.6)  ama ava böyle bir amaçla çıkmamıştım, denk geldi. Gereken şartlar nedir bilmiyorum. 

Başarımlarım: 

4jsw08i.png

Son karakterim ve ülkem:

altybo2.png

Din oluşturmayı seviyorum. Şimdiye kadar hep avantaj oluşturacak şekilde oluşturdum. Belki sonraki oyunlarımda farklı şeyler de denerim. Bu sefer aile içi evliliklerle soyu saflaştıracaktım ama kısa sürdü oyunum, başka zaman artık.
Komünyon: İnananlar tövbe etmek için para (100) ödüyor. Güzel bi kazanç kapısı.
Savaşçı: Her karaktere Krallık fethi savaş sebebi veriyor. Genişlemeye hız katıyor.
Hristiyan Senkretizmi: Hristiyanlar dinimi düşmancıl olarak görüyorlar. Yani hem evlenebiliyoruz hem din savaşı açabiliyorum. Tabii haçlı da ilan edebiliyorlar yine. 
if519bm.png

Kültürde de din gibi, işime en çok yarayacakları seçtim. Zenofili sayesinde fethettiğim her yere kendi milletinden bi vasal atayabiliyorum rahatça. Kötücül istilacılar ile kültürü kolayca melezleyebiliyorum. Böylece teknolojide hızla ilerliyorum. 
qtopqpy.png

Mirasımız: Genetik mühendisiliğini sevdiğimden "kan"dan gitmeyi seviyorum. İlk iş dahi, herkül, çekici gibi üst düzey özelliklere sahip karakterlerle evlenmek. Her oyunda "soyu güçkendir" kararı için de oynarım aynı zamanda. Bu sefer o kadar uzun süre oynayamadım. 5. nesilde bıraktım.
el1jb15.png
[+] 3 üye kırmızı nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Wwjo_Gth.pngGüneyim ve batım tehlikede ama ayakta kalmaya çalışıyoruz.Sergonisin ölümü kırılma noktası olacak gibi.Ya batıcaz ya çıkacaz
[+] 1 üye Karaiskender nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bende AGOT modunda ejderha büyütmece simülatörüne çevirdim oyunu. :)
Ara
nhQoJcF.png
Ara
(17-10-2024, 01:09)Karaiskender : Wwjo_Gth.pngGüneyim ve batım tehlikede ama ayakta kalmaya çalışıyoruz.Sergonisin ölümü kırılma noktası olacak gibi.Ya batıcaz ya çıkacaz
Edit: 3 vasalım ünvanımı yok etmek adına savaş ilan etti.Müttefiklerimden yardım alamadım ve yıkıldık. O7
[+] 1 üye Karaiskender nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(26-05-2024, 16:50)kırmızı : Hem kuzey ülkeleriyle hiç oynamadığımdan hem de başarımlar için Ragnar'ın oğullarından Bjorn ile başladım. Britanya adalarını fethedip "kan kartalı" başarısını aldım. Sicilya'yı ele geçirdim. Cadı meclisini kurdum ki cadılık önceki oyunlarımda hep tavşan gibi türemişken geliyordu, bir türlü yeterli sayıya ulaşamıyordum. Av sırasında vahşi hayvan yakaladım (%0.6)  ama ava böyle bir amaçla çıkmamıştım, denk geldi. Gereken şartlar nedir bilmiyorum. 

Başarımlarım: 

4jsw08i.png

Son karakterim ve ülkem:

altybo2.png

Din oluşturmayı seviyorum. Şimdiye kadar hep avantaj oluşturacak şekilde oluşturdum. Belki sonraki oyunlarımda farklı şeyler de denerim. Bu sefer aile içi evliliklerle soyu saflaştıracaktım ama kısa sürdü oyunum, başka zaman artık.
Savaşçı: Her karaktere Krallık fethi savaş sebebi veriyor. Genişlemeye hız katıyor.
Hristiyan Senkretizmi: Hristiyanlar dinimi düşmancıl olarak görüyorlar. Yani hem evlenebiliyoruz hem din savaşı açabiliyorum. Tabii haçlı da ilan edebiliyorlar yine. 
if519bm.png

Kültürde de din gibi, işime en çok yarayacakları seçtim. Zenofili sayesinde fethettiğim her yere kendi milletinden bi vasal atayabiliyorum rahatça. Kötücül istilacılar ile kültürü kolayca melezleyebiliyorum. Böylece teknolojide hızla ilerliyorum. 
qtopqpy.png

Mirasımız: Genetik mühendisiliğini sevdiğimden "kan"dan gitmeyi seviyorum. İlk iş dahi, herkül, çekici gibi üst düzey özelliklere sahip karakterlerle evlenmek. Her oyunda "soyu güçkendir" kararı için de oynarım aynı zamanda. Bu sefer o kadar uzun süre oynayamadım. 5. nesilde bıraktım.
el1jb15.png

Hane bayrağında neden ay ve yıldız var?
Vikingler Müslüman değiller ki?
[+] 1 üye Atakergit nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
anılar anılar...
Ara
(19-10-2024, 13:14)Atakergit :
(26-05-2024, 16:50)kırmızı : Hem kuzey ülkeleriyle hiç oynamadığımdan hem de başarımlar için Ragnar'ın oğullarından Bjorn ile başladım. Britanya adalarını fethedip "kan kartalı" başarısını aldım. Sicilya'yı ele geçirdim. Cadı meclisini kurdum ki cadılık önceki oyunlarımda hep tavşan gibi türemişken geliyordu, bir türlü yeterli sayıya ulaşamıyordum. Av sırasında vahşi hayvan yakaladım (%0.6)  ama ava böyle bir amaçla çıkmamıştım, denk geldi. Gereken şartlar nedir bilmiyorum. 

Başarımlarım: 

4jsw08i.png

Son karakterim ve ülkem:

altybo2.png

if519bm.png

qtopqpy.png

el1jb15.png

Hane bayrağında neden ay ve yıldız var?
Vikingler Müslüman değiller ki?

Ordularımı haritada rahat tanımak için böyle yapıyorum genelde. Renkleri, şekilleri kendim için daha tanıdık ve belirgin şeylerden seçiyorum.
Ara
Kutalmış ile topraksız başladım. Selçuk biraz zayıflayınca vasalları savaş açtılar ve ben de açıp büyük bir toprak çalmaya çalıştım ama dağılınca atabeylikten biraz hallice büyük toprak aldık. Çevre kontluklara saldırıp alıp büyüdüm biraz.

Sonra Ermenistan bölgesi claimleri ile saldırdım Bizans'a ama savaş bitmeden, tarihteki gibi Haçlılar yön değiştirip Bizans'ı dağıtarak Latin İmparatorluğu'nu kurdu. Savaşa devam edince de claim topraklar yerine, Bizans'ın kalanının tamamını yöneten Anadolu Atabeyliği'ni ele geçirmiş oldum. Bir anda tek savaşla Bizans'ın %80 toprağını ele geçirdik. Ben bunu nasıl yöneteceğim şimdi?  :xd:

3ygtpfq.jpg

dhwvu5l.jpg

Dünya durumu da böyle. Tarihi de görmeniz için genel durumu ayrıca attım.

QEQ62OC.jpeg
[+] 5 üye Cengo nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(03-11-2024, 03:31)Cengo : Kutalmış ile topraksız başladım. Selçuk biraz zayıflayınca vasalları savaş açtılar ve ben de açıp büyük bir toprak çalmaya çalıştım ama dağılınca atabeylikten biraz hallice büyük toprak aldık. Çevre kontluklara saldırıp alıp büyüdüm biraz.

Sonra Ermenistan bölgesi claimleri ile saldırdım Bizans'a ama savaş bitmeden, tarihteki gibi Haçlılar yön değiştirip Bizans'ı dağıtarak Latin İmparatorluğu'nu kurdu. Savaşa devam edince de claim topraklar yerine, Bizans'ın kalanının tamamını yöneten Anadolu Atabeyliği'ni ele geçirmiş oldum. Bir anda tek savaşla Bizans'ın %80 toprağını ele geçirdik. Ben bunu nasıl yöneteceğim şimdi?  :xd:

3ygtpfq.jpg

dhwvu5l.jpg

Dünya durumu da böyle. Tarihi de görmeniz için genel durumu ayrıca attım.

QEQ62OC.jpeg

Haritanın hali senin yaşadığın olaydan daha ilginç. Nubia nasıl o kadar ilerledi  :smile: İskoçya'nın İrlanda'yı yemesi Fransa'nın İmparatorluğa dönerek Francia'yı kurması hepsini geçtim. Almanya ve İtalya'nın Anadolu'da Beylikler dönemine dönmesi İspanya ve Kuzey Afrika da kimin eli kimin cebinde belli değil. Dünya yangın yerine dönmüş  :rofl:
[+] 3 üye Xitan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Selçuklu biraz harlem tarzı olmuş
Ara
Polonyalı olarak 867 yılında kabile olarak başladık Dük Lech ile.Oğlu Spytko zamanında Polonya kralı olduğumuzu ilan ettik.
dpzUo.pngYağmacı vikingler,bazı sıkıntılar derken Spytko oğlu Siemomysl zamanında ülkeyi biraz daha büyütmeyi başardık.akU6R2MIS.pngBu arada Leh kültürünü oluşturduk ve yaymaya çalıştık.Bi yandanda giderek güçlenen vasallarımıza karşı önlemler aldık.Tüm bunlara rağmen Yükselişimiz Siemomysl oğlu Sulislaw dönemindede sürdü.05BmKrV.pngBu arada Navarra Krallığı için haçlı seferi düzenlendi.Savaşa katıldık ve lehtar olarak atadığımız kardeşimizi Navarra Kralı yaptık.Öylede kral bi abiyiz iştemYjXBwUp3r.pngSulislaw dönemindeki en geniş sınırlarımızZQ2TGHgrKCa.pngSulislaw ın oğlu Siemomysl döneminde sınırlar çok değişmedi ama İmparatorluk dönemine geçtik.Devletin isminede serüvenimizin ilk karakteri Lech in ismini verdik.enEaDWA.pngVe şuanki karakterimiz Çar Siemomysl ile Almanya Krallığınıda ele geçirip artık Avrupanın Sefiri olduğumuzu ispat ettik.Bu arada 2-3 kuşak önce feodal sisteme geçtik yazmayı unutmuşum.Ayrıca mirası olarak hiç denemediğim meşrutiyet dalından gittimSf92Ha.pngWislan hanedanı Avrupanın sefiridir.Biat edin!
[+] 3 üye Karaiskender nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Doğu Roma ve HRE'nin halini görünce bir senin oyuna bir diğerlerinin oyununa baktım. Yahu bu yeni yamalar Doğu Roma'ya ve HRE'ye hiç yaramamış ya paldır küldür dağılıyor. Ya nereye genişleyeceği meçhul bir devlete bürünüyor." Bu arada Leh kültürünü oluşturduk ve yaymaya çalıştık.Bi yandanda giderek güçlenen vasallarımıza karşı önlemler aldık.Tüm bunlara rağmen Yükselişimiz Siemomysl oğlu Sulislaw dönemindede sürdü." yani ilk başta söylediklerin yükselişini kötü etkileyecek bir şey değil ki neden bunlara rağmen dedin onu tam anlamadım. İyi oyun ancak ben Polonya da rp nin en iyi adayı olarak Piast Hanesini görüyorum. :sunglasses:
Ara
(05-11-2024, 15:05)Xitan : Doğu Roma ve HRE'nin halini görünce bir senin oyuna bir diğerlerinin oyununa baktım. Yahu bu yeni yamalar Doğu Roma'ya ve HRE'ye hiç yaramamış ya paldır küldür dağılıyor. Ya nereye genişleyeceği meçhul bir devlete bürünüyor." Bu arada Leh kültürünü oluşturduk ve yaymaya çalıştık.Bi yandanda giderek güçlenen vasallarımıza karşı önlemler aldık.Tüm bunlara rağmen Yükselişimiz Siemomysl oğlu Sulislaw dönemindede sürdü." yani ilk başta söylediklerin yükselişini kötü etkileyecek bir şey değil ki neden bunlara rağmen dedin onu tam anlamadım. İyi oyun ancak ben Polonya da rp nin en iyi adayı olarak Piast Hanesini görüyorum. :sunglasses:
Hızlı hızlı yazarken mantık hatası yapmışım.HRE ile Bizansa gelince valla hocam senin save lerde nasıllar bilmemde benimkilerde hep süpergüç olmaya oynuyolar.Özellikle HRE nin her save imde banko kuzey afrikada toprağı oluyor.
Ara
(05-11-2024, 23:25)Karaiskender :
(05-11-2024, 15:05)Xitan : Doğu Roma ve HRE'nin halini görünce bir senin oyuna bir diğerlerinin oyununa baktım. Yahu bu yeni yamalar Doğu Roma'ya ve HRE'ye hiç yaramamış ya paldır küldür dağılıyor. Ya nereye genişleyeceği meçhul bir devlete bürünüyor." Bu arada Leh kültürünü oluşturduk ve yaymaya çalıştık.Bi yandanda giderek güçlenen vasallarımıza karşı önlemler aldık.Tüm bunlara rağmen Yükselişimiz Siemomysl oğlu Sulislaw dönemindede sürdü." yani ilk başta söylediklerin yükselişini kötü etkileyecek bir şey değil ki neden bunlara rağmen dedin onu tam anlamadım. İyi oyun ancak ben Polonya da rp nin en iyi adayı olarak Piast Hanesini görüyorum. :sunglasses:
Hızlı hızlı yazarken mantık hatası yapmışım.HRE ile Bizansa gelince valla hocam senin save lerde nasıllar bilmemde benimkilerde hep süpergüç olmaya oynuyolar.Özellikle HRE nin her save imde banko kuzey afrikada toprağı oluyor.
Sende HRE çok da süper güç sayılmaz. Adam ana toprakları bırakıp Macaristan ve Balkanlara gidiyor gibi gözüküyor.  :smile:
Ara
(06-11-2024, 11:03)Xitan :
Sende HRE çok da süper güç sayılmaz. Adam ana toprakları bırakıp Macaristan ve Balkanlara gidiyor gibi gözüküyor.  :smile:
Yok bu save de böyle oldu.Ben almanya kralı hre yi kurar die düşünüyodum ama karolenj hanesi mensubu bavyera kraliçesi avusturya macaristan bölgesini alıp hre yi ilan etti.o kurmasaydı ben kurmayı denicektim
Ara
(06-11-2024, 15:56)Karaiskender :
(06-11-2024, 11:03)Xitan :
Yok bu save de böyle oldu.Ben almanya kralı hre yi kurar die düşünüyodum ama karolenj hanesi mensubu bavyera kraliçesi avusturya macaristan bölgesini alıp hre yi ilan etti.o kurmasaydı ben kurmayı denicektim
Güzel oyun olduğunu değiştirmiyor. Ellerine sağlık Türkçe yama çıkar çıkmaz bende bir kaç deneme atarım buraya.  :sunglasses:
[+] 1 üye Xitan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.