CK3 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Oyuna sanırım yeni güncelleme gelmiş türkçe yama çalışmıyor ne yapılması gerek bilgisi olan var mı
Ara
Yamada sıkıntı yok.

(02-04-2025, 16:14)Mustbud : İzlanda ile oyuna başladım ama denizden yola çıkarak yağma yapamıyorum. Nedir bunun yolu?
Asatru ise karakter yapılabilmesi lazım.
ck3 te diyelim bohemya oynuyorum bir kaç yer feth ettim düklükler falan fişman abuk subuk saçma sapan düklükler kontluklar oluştu bunları de jure topraklara göre alıp nasıl dağıtıcam dağıtmayı biliyorumda toprak benim mülküm olmadığı için alıp de jure toprağa göre şekillendiremiyorum nasıl yapıcam yardımcı olurmusunuz discord üzerinden yayınlada anlatabilirim
discord: universaluvl
Ara
Unvanı feshetmen için sebep olması lazım, çoğu zaman farklı mezhepten topraklar din değiştirme talebi reddedilirse tiranlık alınmadan feshedilebiliyor, en doğal çözüm alınan topraklar isyan ettikten sonra feshedip düzenli bir şekilde dağıtmak.

Eğer isyan da etmiyorlarsa hak iddiasında bulunup toprağı alıp istediğine verebilirsin.
Oğuz Beyliği ile oynarken, müttefik devlet sayesinde + 1.000 fazla askeri güç ve 26 puanlık komutanla savaşa girdim. Askerlerimi müttefiklere bağladım. Tek bir çatışmaya girmedi, anlamsız bir kara parçasında, bir kuzeye, 1 güneye öylece hareket etti. Durduk yere başkentimi kaybedip, eşimi esir verdim. Tüm bunları ironman oynadığım için, geri alamadım.

Soru şu; bu ne yahu? Askeri olarak üstünken, yüksek komutan varken, müttefiklerle ortak hareket etmek istedim diye başkasının coğrafyasında öylece 2 ileri 1 geri hareket etti diye savaş kaybedilir mi? Bu sizin başınıza geldi mi? Oyundan soğumamak için alt + f4 ile çıktım. @Duman haklı galiba. Oyun çoook bug dolu.

Ek bilgi: Hadi bu benim oyunuma özel oldu diyelim, eğer yapay zeka bu seviyede ise, diğer ülkelerin neye göre, nasıl geliştiğini, rakip ülke yapay zekaları da bu şekilde büyüyorsa, vay ki ne vay?
Ara
(13-04-2025, 00:45)Pashalunda : Oğuz Beyliği ile oynarken, müttefik devlet sayesinde + 1.000 fazla askeri güç ve 26 puanlık komutanla savaşa girdim. Askerlerimi müttefiklere bağladım. Tek bir çatışmaya girmedi, anlamsız bir kara parçasında, bir kuzeye, 1 güneye öylece hareket etti. Durduk yere başkentimi kaybedip, eşimi esir verdim. Tüm bunları ironman oynadığım için, geri alamadım.

Soru şu; bu ne yahu? Askeri olarak üstünken, yüksek komutan varken, müttefiklerle ortak hareket etmek istedim diye başkasının coğrafyasında öylece 2 ileri 1 geri hareket etti diye savaş kaybedilir mi? Bu sizin başınıza geldi mi? Oyundan soğumamak için alt + f4 ile çıktım. @Duman haklı galiba. Oyun çoook bug dolu.

Ek bilgi: Hadi bu benim oyunuma özel oldu diyelim, eğer yapay zeka bu seviyede ise, diğer ülkelerin neye göre, nasıl geliştiğini, rakip ülke yapay zekaları da bu şekilde büyüyorsa, vay ki ne vay?

Ben şahsen çok akıllı işler yaptığına da şahit oldum. Neye göre hareket ediyor bilmiyorum fakat ilk elin günahı olmaz diyerek hoş görmek lazım. Çok daha geliştirmeler yapacaklardır.
[+] 1 üye Ziniya nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Düküm, akrabam da olan bir kontesin elindeki toprakları nasıl alabilirim? Claim oluşturdum ama savaş açamıyorum, ölürse başka bir dükün eline geçecek engel olmak istiyorum.
Ara
(14-04-2025, 22:31)cennaro : Düküm, akrabam da olan bir kontesin elindeki toprakları nasıl alabilirim? Claim oluşturdum ama savaş açamıyorum, ölürse başka bir dükün eline geçecek engel olmak istiyorum.
Claim oluşturduysan,devlet otoritesini vasal ünvan fesihleri için gerekli seviyeye getir.Hak iddian olduğu için tiran olarak görünmeden toprağı elinden alabileceksin.
[+] 1 üye Karaiskender nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kültürümüzün innovations kısmındaki bölümlerin (military civic vb) ilerleyişini biz mi seçiyoruz yoksa kendiliğinden zamanla mı doluyor?
Ara
(17-04-2025, 17:51)cennaro : Kültürümüzün innovations kısmındaki bölümlerin (military civic vb) ilerleyişini biz mi seçiyoruz yoksa kendiliğinden zamanla mı doluyor?

Zamanla doluyor fakat birkaç faktöre de bağlı. Sen eğer kültürün lideriysen 1 tanesine odaklanabiliyorsun. Senin öğrenim becerisi seviyene göre bir ilerleme hız bonusu veriyor o inovasyona. Ekstradan başkentinin gelişmişlik seviyesine göre de bir bonus alıyordu hatırladığım kadarıyla. Ve bir de başka kültürlerden etkilenen 1 tane inovasyon her zaman oluyor sanırım. O rastgele oluyor. etrafı renkli şekilde belli oluyor ve üzerine gelince açılan pencerede de yazar zaten hangisi etkileniyorsa. Mesela 1 tanesinde başka kültürden etkilenmiş yazıp %40 ilerleme bonusu veriyor. Bir de sen aynı inovasyona odaklanırsan eğer kısa sürede tamamlanabiliyor.
[+] 1 üye Ziniya nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Biliyorsunuz succession law'da Primogeniture çok geç dönemde açılıyor, ikinci çocuğu hapis suikast haricinde nasıl denklemin dışına atabilirim?
Ara
Veraset sonrasında toprak almasını istemediğin çocuğun varsa,ölmeden evvel o çocuğu verasetten men edebilirsin.Veya ülkenin sistemini değişip seçimli verasete geçebilirsin.

Benimde bir sorum var bilenlere,
Ülkemi idari sisteme geçirdikden sonra başka ülkelere karşı kullanbildiğim sadece 2 savaş sebebi var.Birisi kontluk genişleme diğeri aynısının deniz üzerinden olanı.Bu alternatifleri arttırmanın yolu varmı?Yoksa bu idari yönetimin olayımı?
[+] 1 üye Karaiskender nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
1-Biraz oyun dışı olacak ama Steam'de dlc'ler içinde ücretsiz olan şeyler var; Couture of the Capets, Many Roads to Power - Comic Book, Crowns of the World gibi ıvır zıvır şeyler ama indiremiyorum yükleyemiyorum, kütüphanede diye de yazmıyor bunlara nasıl sahip olabilirim?

2-Tribalden feodale daha kısa bir geçiş yolu var mı, sırf inovasyon beklemek bile late game'i buluyor.
Ara
@cennaro, Couture of the Capets için Expansion Pass Chapter 3'ü satın almış olmanız lazım, Crowns of the World için ise Expansion Pass Chapter 4'ü satın almış olmanız lazım. Many Roads to Power - Comic Book ise oyunun kurulu olduğu klasörde ana dizinde olması lazım.
[+] 1 üye Craetus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Karımın kardeşi aynı zamanda benim düküm, eşimin bu düklük dahil ve kontluklarda bir sürü pressed claimi var ama hiçbirini kullanamıyorum. 867 campaigni, lordun crown authority'si 1, yanlış bilmiyorsam vassal arası savaş engeli de yok. İlla claim atmam gerektiğini söylüyor oyun. Normalde eşimin claimleri kullanmam gerekmez miydi?
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.