Crusader Kings III Türkçe Yama - Ana Konu
(25-01-2025, 10:11)Duman : Dostum yapay zekaya verilerek yapılabilen bir şey olsaydı bunu biz de yapabilirdik. Attığın görselde 1 eventte (o da görünen kısmında) 7 tane hata var. Diğerinde 5 tane.

SrX07W1.png

Çıkıp denebilir ki "neden yapay zeka kullanmıyorsunuz?" Biz de bunun açıklamasını örneklerle paylaşırız, yapay zekaya verip ben çeviriyorum yarına hallolur yapmak doğru değil.
adama sorarlar aylardır niye yapmıyorsunuz dye en azından anlaşılabilir olacak onlarıda düzelteceğim elinizden tutan mı var millet sizden bunu bekliyor hala türkçe hali nerede kalmış pişkin pişkin bir de hata arıyor olabilir düzeltirim onuda
Ara
Bizim çevirimizin üzerine yeni gelen event dosyalarını yapay zekaya çevirtip "yarın paylaşıyorum şimdi hallediyorum" yazan birinden pişkin lafını ancak biz işitirdik herhalde. Düzgünce anlatıyorum yapay zeka ile bu gibi dosyaların neden yapılamayacağını, yapılabilen bir şey olsaydı biz yapardık diyorum. Bu zamana kadar neden yapmıyorsunuz deniyor.

Oyunu sıfırdan yapay zekaya çevirtip paylaşmakta özgürsün ona kimse engel olamaz. Strategyturk'ün çevirisine kendince yapay zeka güncelleme çıkartamazsın.
[+] 3 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
siz bilirsiniz ben buraya atarım linki indiren indirir dosyayı eksiklerim olur hatalarım olur ama insanlar en azından oynar yok yapay zeka eklenemez falan çok narsizim kokan bir cümle. insanlar türkçenin olmamasından dem vuruyor aylardır siz bana had bildiriyorsunuz
Ara
O eksikler hatalar senin eksiğin değil, yapay zekanın eksikliği. Yapay zekaya çevirtmiş olman senin çeviri yaptığın anlamına gelmiyor. Başkasının çevirisine kendince konamazsın diyoruz, bu kadar eksik kadı kızında da olur-vari cevap veriyorsun.

Çeviri süreci devam ediyor, hazır olduğunda çıkar. Bu zamana kadar hep böyle oldu. Bizim kimseye borcumuz, ayıbımız, mahcubiyetimiz yok. Bizim çeviriyi çıkartmamamız başkasına bizim çalışmamızı çalma çırpma hakkı tanımaz.

5 yıldır oyun çevriliyor, 5 yıldır burada "yahu bunlar neden süre vermiyor, neden % paylaşmıyor, neden tahmini bir tarih paylaşmıyor" diye merak eden varsa bu muameleyi bildiğimiz, gördüğümüz içindir. Çeviri hazır olduğunda çıkacak.
[+] 3 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
(25-01-2025, 10:18)belisarius26 :
(25-01-2025, 10:11)Duman : Dostum yapay zekaya verilerek yapılabilen bir şey olsaydı bunu biz de yapabilirdik. Attığın görselde 1 eventte (o da görünen kısmında) 7 tane hata var. Diğerinde 5 tane.

SrX07W1.png

Çıkıp denebilir ki "neden yapay zeka kullanmıyorsunuz?" Biz de bunun açıklamasını örneklerle paylaşırız, yapay zekaya verip ben çeviriyorum yarına hallolur yapmak doğru değil.
adama sorarlar aylardır niye yapmıyorsunuz dye en azından anlaşılabilir olacak onlarıda düzelteceğim elinizden tutan mı var millet sizden bunu bekliyor hala türkçe hali nerede kalmış pişkin pişkin bir de hata arıyor olabilir düzeltirim onuda
 Bak bak laflara bak 5 yaşında ki çocuğun ukala ukala aylardır niye yapmıyorsunuz diye  elinizden tutan mı var pişkin pişkin sen kimsin ki git yapay zeka ile sen çevir prim yap ben yaptım de çok uğraştım de  ama bunları pişkin pişkin söyle
Ara
söylerim kardeşim
Ara
Çocuk kızmış, kolları sıvamış kendi imkanları çerçevesinde bir ürün çıkarmış :) Bu çocukta ışık var bence :) Adam girişimci. Hazır kurulu çalışan bir sistem var onun üzerinden ilerlemiş işte :) Kimse araba üreteceğim ben diyerek tekeri de yapacağım demez :) Hazır üretileni var zaten :) Üzerine koyulur "genelde" :)

Emeğine sağlık ama daha şeffaf olup mevcut çevirinin üzerine yapay zeka kullanarak çalışır bir şey yapmaya çalıştığından bahsetseydin sanırım bu kadar tepki de almayacaktın :) Ama herkesin bir dikkatini çektin. Ben sende ışık görüyorum :)

Bence küsme kim bilir belki de yapay zeka daha iyi ve kolay çeviriyordur, bunu da sen bulursun.
[+] 1 üye Kazuleth nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Ya moruk bir suru oyun var senin gibi yapay zekaya cevirtip ben ceviri yaptim diyenler yuzunden uzerinde turkce yama calismasi yapilmayan. Kaliteli bir isi kalitesiz hale getirip bakin sizin yapamadiginizi ben yaptim demek dogru degil. Bir is kalitesiz olacagina hic olmasin daha iyi. Eminim ki sen Ingilizce de bilmiyorsun.
Ara
yapıcam isteyen yükler oynar isteyen yüklemez isteyenlerin oranı yüksek gördüm yapıyorum işte
Ara
İlk başta yazdığım şey, sorsaydınız söylerdik. Girişimciysek, ışık varsa, kafa çalışıyorsa, akla bu geldiyse, çalma çırpma işlerine de girmeye tenezzül etmeyen biriyseniz çıkıp sorarsınız "Yapay zekayla yapsanız daha hızlı olmaz mı? Denediniz mi?" Biz de nerelerde ne gibi sorunlar yaşandığını, ne sebepten verim alınamadığını anlatırız.

Bunun yerine yapılan şey "hallediyorum çevirdim geliyor" yazıp yapay zeka çevirisinden ekran görüntüsü paylaşmak. O kadar varsayımlara boğulmuş durumdasınız ki, mevcut çevirinin üzerine yeni dosyaları çevirtip koysanız dahi onun 1.14 çevirisi olmayacağından haberdar değilsiniz, tıpkı paylaştığınız ekran görüntülerindeki hatalardan bunlar gösterilene kadar haberdar olmadığınız gibi. Olsaydınız paylaşmazdınız.

En tehlikeli varsayım da herkes akılsız bir ben akıllıyım varsayımı. Şu anki meselenin özeti bu. Herkes akılsız, biz kendimiz çevirip zorlanmaktan keyif alıyoruz, kafamız çalışmıyor, belisarius26 ise akıllı, gönderiyor satırları alıyor Türkçe'sini. Kafa çalışıyor, ışık var. Bir işi 5 yıldır yapan bir yere gelip, fırça atıp, adamların çalışmasını çalıp, üstüne yapay zekayla güncelleme çıkarttığını sanmak çok büyük bir ışık göstergesi.

Çok net yazıyorum, mevcut çevirinin üzerine düzenleme yapıp paylaşamazsınız. İsteyen sıfırdan çalışma başlatmakta özgür.
[+] 2 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
(25-01-2025, 11:56)belisarius26 : yapıcam isteyen yükler oynar isteyen yüklemez isteyenlerin oranı yüksek gördüm yapıyorum işte
hak ihlali olmasın diye baştan çevirsene hocam, madem yapay zeka yapıyor hızlıda çıkar. en azından kaliteli yama çıkana kadar, yarım yamalak çeviride olsa idarelik bir yama olur hayra geçersin. belki beklemenin sancısını azaltır. bilmiyorum tabi ne oranda bi çeviri olacak paylaştığında bi görürüz.
Ara
öyle yapacağım gibi baksanıza iyilik yapıyoıuz yok ben yok yamayı çalıcam demedim ki çıkana kadar bu kullanır dedim adam yaygara koparıyor
[+] 2 üye belisarius26 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(25-01-2025, 12:29)belisarius26 : öyle yapacağım gibi baksanıza iyilik yapıyoıuz yok ben yok yamayı çalıcam demedim ki çıkana kadar bu kullanır dedim adam yaygara koparıyor
hocam sizi de anlıyorum ama "adama sorarlar aylardır niye yapmıyorsunuz dye en azından anlaşılabilir olacak onlarıda düzelteceğim elinizden tutan mı var millet sizden bunu bekliyor hala türkçe hali nerede kalmış pişkin pişkin bir de hata arıyor olabilir düzeltirim onuda" bu cümleler doğru değil. baştan niyetinizi bu şekilde daha açık ifade etseydiniz, eminim daha ılımlı bir tepki alırdınız. dediğim gibi asıl yama çıkana kadar, yarım yamalak da olsa bir yama çıkması en azından bu süreçte oyunu oynamak isteyenler için ilaç gibi gelebilir.
[+] 1 üye Ugurcnyldrm nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
@Duman neden bu kadar tepki verdiğini anlamadım açıkcası madem gönüllü olarak yapıyorsun, kimseye bir borcun yok bırak arkadaş ne yapıyorsa yapsın
Ara
(25-01-2025, 12:26)Ugurcnyldrm :
(25-01-2025, 11:56)belisarius26 : yapıcam isteyen yükler oynar isteyen yüklemez isteyenlerin oranı yüksek gördüm yapıyorum işte
hak ihlali olmasın diye baştan çevirsene hocam, madem yapay zeka yapıyor hızlıda çıkar. en azından kaliteli yama çıkana kadar, yarım yamalak çeviride olsa idarelik bir yama olur hayra geçersin. belki beklemenin sancısını azaltır. bilmiyorum tabi ne oranda bi çeviri olacak paylaştığında bi görürüz.
ne zaman cikar kral
Ara
(25-01-2025, 12:13)Duman : İlk başta yazdığım şey, sorsaydınız söylerdik. Girişimciysek, ışık varsa, kafa çalışıyorsa, akla bu geldiyse, çalma çırpma işlerine de girmeye tenezzül etmeyen biriyseniz çıkıp sorarsınız "Yapay zekayla yapsanız daha hızlı olmaz mı? Denediniz mi?" Biz de nerelerde ne gibi sorunlar yaşandığını, ne sebepten verim alınamadığını anlatırız.

Bunun yerine yapılan şey "hallediyorum çevirdim geliyor" yazıp yapay zeka çevirisinden ekran görüntüsü paylaşmak. O kadar varsayımlara boğulmuş durumdasınız ki, mevcut çevirinin üzerine yeni dosyaları çevirtip koysanız dahi onun 1.14 çevirisi olmayacağından haberdar değilsiniz, tıpkı paylaştığınız ekran görüntülerindeki hatalardan bunlar gösterilene kadar haberdar olmadığınız gibi. Olsaydınız paylaşmazdınız.

En tehlikeli varsayım da herkes akılsız bir ben akıllıyım varsayımı. Şu anki meselenin özeti bu. Herkes akılsız, biz kendimiz çevirip zorlanmaktan keyif alıyoruz, kafamız çalışmıyor, belisarius26 ise akıllı, gönderiyor satırları alıyor Türkçe'sini. Kafa çalışıyor, ışık var. Bir işi 5 yıldır yapan bir yere gelip, fırça atıp, adamların çalışmasını çalıp, üstüne yapay zekayla güncelleme çıkarttığını sanmak çok büyük bir ışık göstergesi.

Çok net yazıyorum, mevcut çevirinin üzerine düzenleme yapıp paylaşamazsınız. İsteyen sıfırdan çalışma başlatmakta özgür.

O zaman siz çıkarın abi. Devam edin Türkçe yamaya. Yardım etmeyelim, şu bu olmasın demiyoruz ki. Belli bu adamlar bizim dilimizi çevirmeyecekler o kadar mail bildirim attık herkese aynı cevabı geçtiler. O uğraşmasın, bu olmaz, şu yapay zekayla yapmış. Abi ya nasıl olacak o zaman bu yama? yani neyle ne zaman çıkıcak? Neye bu tepki cidden anlam veremedim...
Ara
@aek.aykut

Bir şeyin bedava sunulması emek içermediği, değersiz olduğu, kamu malı olduğu, isteyenin istediği şekilde el koyabileceği, düzenlemeler yapıp kendince paylaşabileceği anlamına gelmez. Bu yaklaşımınız çevirinin ücretsiz olmasından kaynaklanıyor, ücretsizse herkesin malıdır diye bir şey yok. Biz yapıyoruz, ücretsiz olarak paylaşmayı tercih ediyoruz.

@Begarnir

Çeviri zaten yapılıyor. Yine gerçeğe dayanmayan isabetsiz varsayımlar maalesef. Mail işiyle olsaydı EU4 Türkçe çıkardı.

Ekleme:
Biz bilgi vermeye, düşüncelerimizi paylaşmaya, fikir alışverişinde bulunmaya her zaman açığız. Burası forum ortamı, fakat siz forumda olmadığınız için 1 iletili hesaplarla kafada yanlış bilgiler ve yanlış varsayımlarla geldiğinizde bunu düzeltmek zor. Önceki meselede de söyledim, sorsanız YZ konusunda bilgi verirdik diye. Şimdi çeviri bitmiş gibi konuşuluyor, çeviri çalışması sona erse emin olun haberiniz olur. Burası haber verilmeyen, bilgi paylaşılmayan bir yer değil, siz habersizsiniz çünkü üyelik tarihiniz bugün, forumda geçirdiğiniz süre 8 dakika. Anlam verememeniz çok normal. Normal olmayan şey kafadaki varsayımlar ve yanlış bilgiler.

GnlOtQQ.png
Arkadaşlar mesele üzüm yemek bi bağcı dövmek mi kim yapabiliyorsa yapsın ama en azından bir bilgilendirme yapılsa keşke. Yani tarih aralığı değil en azından 1000 cümle mi 10000 cümle mi kaldı. Varsa yapabileceğimiz bir şey yapalım bizde. Kalan cümleleri bölüşelim çevirttiririm ben birine kimi kendi çevirir ekip kontrol eder onaylarsa daha hızlı çıkmış olur.

Eski hesabımı bulamadım yeni açmış ileti sayısı 2 diye linçlenmem umarım moda oldu
Ara
@baran5321

38756 satırdan 29113'ü çevrildi.
  • Bu satırlar tek kelimelik satır da olabilir, 2 paragraflık event satırları da olabilir.
  • Bu satırlar tamamen yeni satırlar da olabilirler, paragrafın içerisinde 1 kelimenin değiştiği satırlar da olabilirler.
  • Bu satırlar farklı çevirmenler tarafından farklı zaman aralıklarında çevrilebilir.
  • Çevrildikten sonra kontrolleri çeviriden daha uzun da sürebilir.
  • Oyun içi kontroller ve çevrilmiş dosyaların kontrolleri bu sayılara dahil değildir.
İstatistiki bilgi olmakla birlikte bu istatistikten fikir yürütebiliyorsanız buyrun.

Kalan cümleleri bölüşelim konusunda, katkı sağlamak isteyenler forumda kendini gösterebilir, yönetime katılabilir, çevirilerde elbette rol üstlenebilir. Onun dışında bunların hiçbirini yapmayıp dosya atın demek Paradox'a dil ekleyin diye mail atmaya benzer.
[+] 7 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Bilgilendirme için teşekkürler dosya atın demedim. gönüllü olarak yapılan bir çeviri destek olmak isteyenleri yönlendirebilecek bir mekanizma ya da biri varsa iletişim sağlayalım. Bu zamana kadar ekibin yaptıkları ve halen yapmış oldukları paha biçilmez
Ara

Konuyu Okuyanlar: Gorsak, Rahim Can, SPeaky, 31 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.