İleti Sayısı: 1,433
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
8
@Probang
Bilmediğin konular hakkında daha fazla konuşup kendini rezil etmeni engellemek için kısa kestim...
•
İleti Sayısı: 71
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
15-08-2017, 21:20
(Son Düzenleme: 15-08-2017, 21:21, Düzenleyen: MamuG.)
•
İleti Sayısı: 3,077
Imperium:
39
@ MamuG ben cendere beklerdim :D
•
İleti Sayısı: 185
Imperium:
0
@ Awake @Probang sizi güreşmeye davet ediyorum. Trial by wrestling!
Aşağıdaki 1 üye human nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye human nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Awake
İleti Sayısı: 1,464
Imperium:
24
Yeni bölüm sızmış diyovlar.
•
İleti Sayısı: 2,859
Imperium:
15
aynen sızmış.. adamları dizi çektiklerine çekeceklerine pişman ettiler. yok böyle birşey.. diziyi yerden yere vuranı mı ararsın hackleyip çalanı mı ..fanboy olup çıldıranı mı..
neyse orjinal dilde izlemek isteyenler içn dizi nete düştü..çevirisini de yaparlar gün içinde heralde..
•
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
İspanya'da 5 gün erken yayınlamışlar bölümü televizyonda. Game of Thrones'un bu sezonu çok felaket ilerliyor sızıntılar hususunda.
•
Imperium:
15
16-08-2017, 12:31
(Son Düzenleme: 16-08-2017, 13:24, Düzenleyen: jax61.)
geçen sezon tüm sezonu sızdırmışlardı. ilk kez olmadı ki bu ..aynen ispanyol hbo yayınlamış bölümü :D
ölüler yetmezmiş gibi ,mis gibi bir ölü canlı ejderhamız var artık. hadi bakalım
•
İleti Sayısı: 1,959
Imperium:
39
•
İleti Sayısı: 5,342
Imperium:
35
Night King Hava Savunma Sistemleri güçlüymüş tek attı ejderhaya
俺たち 自由 に なれる の か ?
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
Bronn the Dragonslayer diye beklerken Night King'e nasip oldu. Ne mızrakmış ama bi ton kan aktı düşene kadar.
Dany'e hiç acımadım valla. Sırf Tyrion'a yaptığı suçlamalar ve sürekli yaptığı kezbanlıklarına ders olsun.
Benjen'in bi anda koca ordunun ortasında spawn olup gelip Jon'a atını verip tekrar koca ordunun ortasına dönmesi aşırı saçmaydı. Ned Stark'ın ölmeyip kuşun içine girmesi bile bundan daha mantıklı bişey olurdu. Fantastik dünya dedik de 10 kişinin sağ kalamadığı ordunun ortasından elindeki zinciri sallaya sallaya gelip Jon'u kurtarması bana çok fail geldi.
Stargaryen fanları göbek atabilir. Bizim gönlümüz yine Gendry ile.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
15
yaw altnkurtcugum , bunlar zaten kılıcı elinde zor tutan iskelet parçaları.hayır bunların nesinden korkuyorlar :D tazının attığı taş buzu kırmayınca yürümeye başlayan iskeleti hepimiz gördük . aciz iskelet parçaları bunlar :D ateş bunları yakıyor zaten. tek mantıksızlık o adamın atla gelişi mi :D izleyin geçin :D kısacası güzel bölümdü. son bölümde dirilen ölü ejderin neler yapabileceğini düşündükçe insan hayal alemini zorluyor.favori karakterim tazı bu arada :P yansın dünya su getiren itfaiyenin hortumunu edasında bir tavrı var. bayılıyorum :D
•
İleti Sayısı: 740
Imperium:
22
Sezonun en iyi bölümüydü. Soluksuz seyrettim. Her ne kadar mantık hataları ile dolu olsada. Thoros'un donarak ölmesi aşırı saçmaydı. Ebedi Ateş rahipleri ve rahibelerinin kanları sımsıcak akıyor. Surun ötesindeki dondurucu havada bile Melisandre'nin elleri ve teni falan sımsıcaktı hatırlarsanız önceki sezonlarda bir sahnede. Hadi donarak ölmedi kan kaybından öldü desek o da saçma Beric tüm yaralarını dağladı alevli kılıcı ile. Benjen ile Jon birlikte ata binip rahatlıkla sura kaçabilirlerdi Benjen'in atını Jon'a verip kendisinin orada ölmesi çok saçma bir sahneydi. Son sahnelerde artık dizinin sonu belli oldu diyebiliriz Deanerys ile Jon'u el ele tahta oturtacaklar. Keşke George Martin dizi senaristliğini hiç bırakmasaydı.
İleti Sayısı: 3,077
Imperium:
39
Martin bey amca ilk sezondan beri kimi sevsek öldürmüş. Şimdi de e klasik son olacak diye tasalanmasın kimse. Yeter ya ölmesin daha fazla ana karakter.
•
İleti Sayısı: 740
Imperium:
22
Diziyi farklı yapan ve seyirciyi diziye bağlayan şey oydu zaten ki belli bir yere gelince duracaktı elbet ölümler. Benim bahsettiğim o değil, olayların işlenişi ve senaristlerin zevksizliği.
•
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
Karakterleri seven arkadaşları anlayabiliyorum ancak bu serinin ayrıntısı buydu, "kahraman" yoktu, sevdiğiniz karakterler saçma şekillerde ölümden kurtarılmıyorlardı, Ned Stark'ın ölümü hepimizi şok etti, o an hayran olduk seriye zaten. Emin olun kitapta böyle işlemeyecektir olaylar.
•
İleti Sayısı: 3,104
Imperium:
36
Dizi artık zaman-mekan kavramının ırzına geçti.
Yani bu kalitede bir diziyi nasıl bu hale soktular anlamak çok güç. Çok fazla saçmalık var dizide.
Thoros nasıl donarak ölebilir? Melissandre çıplak geziyodu buzda. Jon'u ejderhaya çağırıyolar adam saçma salak dövüşe tutulmuş. Ak gezenlerin başı (kesinlikle night king değil bu arada) nükleer füzeyi saldı ejderhaya tek yedi. Bu arada önündekini vurmayıp havada uçanı vuruyor. Işığın savaşçıları kılıçlara buff falan basıyor. MMORPG'lerdeki gibi. Ki bu arada kitapta kılıç yakma olayı vardır ama çok farklıdır. Elinden kimse ateş çıkarmıyor.
Ve her şeyden öte, bu adamlar en fazla 3 5 saat geçirmişlerdir. Gendry koşucak sura. Kuzgunu göndericekler. Sonra Dany karar verip surun ötesine gidicek. Dany kuzey nerde onu bilmiyor ve bunlar hangi sürede gerçekleşicek?
İleti Sayısı: 1,464
Imperium:
24
Ben de o konuya değinecektim.Ned Stark da çok sevilen bir karakterdi ama çok hata yaptı ve canıyla bedelini ödedi.Aynı şekilde Robb da öyle.Jon ise lord kumandanlık yaparken benzeri hatalar yaptı ve ölmüştü.Buradan sonra rayından çıktı bence.Jon tekrar dirildi, Battle of Bastards'a girdi, yine savaşta saçma hatalar yaptı.Bu kadar hatanın üstüne kitapta yaşaması pek muhtemel olmazdı ama dizide bir anda çıkan Vadi orduları hayatını kurtardı, savaşı kazandırdı falan.Dizi kitaba göre cidden çok koptu.Şu an aksiyon olarak gayet mükemmel bölümler izlesekte eski GoT tadını vermediğini düşünüyorum.
Dizi bu kadar popülistliğe gittikten sonra finalde Jon ve Dany'nin ikisinin birden hayatta olmaması mümkün değil gibi duruyor.Burada bence karar verecekleri iki seçenek var.Ya acı tatlı diye adlandırılan bir finalle Jon ya da Dany hayatını kaybedecek ki Dany'nin ölümü daha muhtemel bana kalırsa.Jon tahta oturacak, Buz ve Ateşin Şarkısı ise Jon üstünden yorumlanacak.Rhaegar ve Lynna'nın oğlu Buz ve Ateşin Şarkısı, Jon'un hikayesi.
Diğer seçenekte fanları çok sevindirecek olan, Jon ve Dany evliliği.Yedi Krallığın Kral ve Kraliçesi.Buz ve Ateşin Şarkısı da, Jon buz üzerinden, Dany ateş üzerinden yorumlayacaklar gibi geliyor.Fakat bu seçenek baya devre dışı kalmış gibi.Jon'u bildiğin dizide meşru Targaryen yapmış durumdalar, bu durumda finalde Jon'u buz olarak göstermeleri olmaz diye düşünüyorum.
Benjen ve atı meselesiyle Azor Ahai meselesiyle alakalı.Azor Ahai olayının gerçekleşmesi için 13 kişi bir at bir de köpek yola çıkıyorlardı.Köpek bildiğimiz gibi Tazı'ydı.Atın ise orada olması gerekiyordu bunu da Benjen'i getirerek sağladılar sanırım 13 kişiye de ulaşmış oldular bu sayede.Benjen'in ölümüyse pek işlevi kalmadığı için oldu.Aslında Bran'e yardımından sonra Benjen'in rolü bitmiş gibiydi onu da minik bir kahramanlık ile diziden yolcu etmiş oldular.
Önceden sürekli Dany boost alıyordu fakat son iki sezondur favori ağır biçimde Jon oldu.Öldü derken dirildi, Kuzey'in Kralı oldu yetmedi meşru Targaryen oldu ve tahtın gerçek varisi oldu, sanırım o da yetmedi ki Azor Ahai de Jon olacak.
Aslında madem Azor Ahai Jon yapacaksınız efsaneyi de tamamen yerine getirin.Azor Ahai efsanesinin sonunda kılıcı sevgilisi veya eşinin kalbine saplayarak, kılıca alev aldırıyordu.Jon, Dany'nin yüreğine kılıcı saplayıp sonra da gidip Gece Kralını alt etse güzel bir son olabilir.
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
Ejderhaların veya onu canlandıran kişinin hikayesinin daha derin yansıtılmasından mıdır bilmiyorum ancak Warcraft'ta Lich King'in Sindragosa'yı canlandırması, burada Night King'in Viserion'u uyandırmasından daha etkileyiciydi.
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
(17-08-2017, 14:27)jax61 :
yaw altnkurtcugum , bunlar zaten kılıcı elinde zor tutan iskelet parçaları.hayır bunların nesinden korkuyorlar :D tazının attığı taş buzu kırmayınca yürümeye başlayan iskeleti hepimiz gördük . aciz iskelet parçaları bunlar :D ateş bunları yakıyor zaten. tek mantıksızlık o adamın atla gelişi mi :D izleyin geçin :D kısacası güzel bölümdü. son bölümde dirilen ölü ejderin neler yapabileceğini düşündükçe insan hayal alemini zorluyor.favori karakterim tazı bu arada :P yansın dünya su getiren itfaiyenin hortumunu edasında bir tavrı var. bayılıyorum :D
Justi'nin de dediği gibi zaten zaman mekan kavramı kalmadı. Hadi ışınlanmalara alıştık artık.
Ya kocaman ejderiya önünde sere serpe yayılmış dururken niye onu değil de havada uçanı vuruyor? Bu düpedüz karakterlere bişey olmasın diye yapılmış Hollywood numarası. Dizide çoğu Hollywood filminin kalitesi bile kalmadı. Ucuz numaralardan ve animasyonlardan öteye geçemiyor artık. Üzdü.
Sic Parvis Magna
|