İleti Sayısı: 1,494
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
5
17-08-2017, 22:31
(Son Düzenleme: 17-08-2017, 22:32, Düzenleyen: Kurt Knispel.)
Geçenlerde Ağır-Teori Karışık diye bir spoiler bırakmıştım. Dizi oraya getirdi olayı. Ejderhaları güderek suru geçme gibi bir planları varmış gibi duruyor en azından şimdilik. Yani dizi için konuşursak Jon ve Kuzeyliler White Walker'ın gambitine düşmeyip aralarında duvarı bulundurmaya devam etseydi tehlike büyümeyecek gibi.
Ben olayların kitapta daha farklı işleneceğine inanıyorum. Çünkü White Walker'ın Ejderhaların Esos'dan Westeros'a geçişinden emin olmaları ve buna oynamaları zayıf nokta. Ancak Night King'in Bran kadar güçlü bir Warg olma olasılığı da yok değil. He bir de GRRM Cersei'yi ikna etme saçmalığına bu şekilde düşmez.
Dizinin senaryosu bu sezon canımı aşırı derecede sıkıyor. Kitaptan koptukları son üç sezon cidden çok zayıf. Yani bu üç sezonla dizi başlasaydı bu kadar tutar mıydı? Çoğu kimsenin bayıldığı Battle Of Bastard dahi Hollywood'un klişeleri ile dolu.
Artık yazmaya sıkıldım. Arya-Sansa-Baelish'e yazdıkları sunni gerilim karakterlere ters düşüyor. Arya'ya işleri saçmalatıyorlar. Tamam Sansa olayları çözecek ve vahşi devi öldürecek ama sen gittin ekmeğini yemek için bir sürü karakteri işlevsiz Winterfell'e tıktın ve şimdi saçmalıyorsun.
Wight'ın surdan geçmesi de ilginç. Ejderhanın dolmuş olması da. Sen o kadar karakteri oraya atınca tabi ejderhanın dolmuş olmasını herkes kabulleniyor.
İleti Sayısı: 26,428
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 2,138
Imperium:
1
8. Sezon senaryosu sızmış arkadaşlar hacklenmişler gene diziyi izlemediğimden okudum iyi olmamış zaten kitaptan kopunca bırakmıştım diziyi kitabı bekliyorum.
•
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
•
Imperium:
139
•
Imperium:
139
•
İleti Sayısı: 291
Imperium:
2
(21-08-2017, 15:27)Semavi7 : 8. Sezon senaryosu sızmış arkadaşlar hacklenmişler gene diziyi izlemediğimden okudum iyi olmamış zaten kitaptan kopunca bırakmıştım diziyi kitabı bekliyorum.
Sahte o.
•
İleti Sayısı: 1,177
Imperium:
4
(21-08-2017, 15:27)Semavi7 : 8. Sezon senaryosu sızmış arkadaşlar hacklenmişler gene diziyi izlemediğimden okudum iyi olmamış zaten kitaptan kopunca bırakmıştım diziyi kitabı bekliyorum.
kitapları beklemek anlamsız bence TWOW yine çıkar muhtemelen 3-5 yıla ama ADOS için umudum 0. Dizi en azından hikayeyi öyle ya da böyle bitirecek. Bitmemiş olmasından iyidir.
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
@ ferevon
Dizinin hikayeyi bitirmesini izlemek yerine hiç bir zaman çıkmayacak bir kitabı beklerim daha iyi.
Imperium:
5
GRRM kendi hikayesine adeta ihanet etti. Yani çokta kasmayın, tüketin geçin.
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
(23-08-2017, 22:27)Kurt Knispel : GRRM kendi hikayesine adeta ihanet etti. Yani çokta kasmayın, tüketin geçin.
Tolkien'in çocuklarının filmlere adeta savaş açtığını gördükçe Grrm'nin bizzat kendi elleriyle hikayesini para avcılarına peşkeş çekmesi baya sıkıntılı bir durum aslında.
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk
İleti Sayısı: 1,418
Imperium:
4
Bu evren sıktı, yeni bir evrene geçelim.
•
İleti Sayısı: 382
Imperium:
6
(23-08-2017, 22:32)altnkurt : (23-08-2017, 22:27)Kurt Knispel : GRRM kendi hikayesine adeta ihanet etti. Yani çokta kasmayın, tüketin geçin.
Tolkien'in çocuklarının filmlere adeta savaş açtığını gördükçe Grrm'nin bizzat kendi elleriyle hikayesini para avcılarına peşkeş çekmesi baya sıkıntılı bir durum aslında.
Kitapları diziden önce bu kadar bilinmiyordu. Diziyle beraber popüler oldu ve parayı buldu. Kendisi bu durumdan şikayetçi değil anladığım kadarıyla para tatlı geldi diyebiliriz.
"... Egemen sınıfın düşünceleri, bütün çağlarda, egemen düşüncelerdir, başka bir deyişle, toplumun egemen maddi gücü olan sınıf, aynı zamanda egemen zihinsel güçtür.."
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
(24-08-2017, 09:18)strateggy : (23-08-2017, 22:32)altnkurt : (23-08-2017, 22:27)Kurt Knispel : GRRM kendi hikayesine adeta ihanet etti. Yani çokta kasmayın, tüketin geçin.
Kitapları diziden önce bu kadar bilinmiyordu. Diziyle beraber popüler oldu ve parayı buldu. Kendisi bu durumdan şikayetçi değil anladığım kadarıyla para tatlı geldi diyebiliriz.
Aynı şey Yüzüklerin Efendisi için de geçerli fakat Tolkien'in oğlu Lotr ve Hobbit'teki başına buyruk senaryo değişikliklerinden dolayı diğer kitapların haklarını vermemek için sinema sektörüne savaş açmış durumda.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
139
Bayağı hoş bir röportaj olmuş, yarısındayım şu an.
•
İleti Sayısı: 222
Imperium:
1
O değilde o kadar Dothrak o küçük adada nasıl o kadar uzun süre kalıyor? Hiç mi attrition yemiyorlar? Normalde olsa 2 ay içinde yarısı erirdi kdkd
Hadi sahil boyunca yaymış diyelim o devirde bir bölge 10k alır en fazla yani burada neredeyse koca bir ülke kadar alanın işgali gerekir.
•
Imperium:
5
(15-08-2017, 01:00)Kurt Knispel :
Akgezenlerin önünde Sur'u geçme şansı olarak ejderha ateşi duruyor. Bunu kuyruklu yıldızdan sonra sağlama amacıyla sanıyorum sürekli Gece Nöbeti Lord Kumandanını hedef aldılar ve onu bir çeşit sanrıya kapılmasını sağladılar. Yabanilere zaten saldırmaları doğaldı onlarda suru geçmeye kalkıp tüm Kuzey'in dikkatini çekmeyi başardı. Şimdi de Jon'u ve Bran'ı manipüle ediyorlar diye düşünüyorum. Kuzeylilerin sur yerli yerinde duruyor, savunuyor mantığı büyük ölçüde bence doğru. Sur sadece bir bariyer değil aynı zamanda büyülü. Bunun Bran'in geçişi ile bozulduğunu düşünenlerin sayısı da az değil. Burada anlayamadığım ejderhalar Westeros'a ulaşmasa Dany Köle Körfezinde kalsa olayların nasıl sonuçlanacağı. Önümüzde ki bölümler bir ejderha Night King'in kontrolüne girecek ve suru tahrip edecekler gibi duruyor. Bunlardan daha önemli bir sorunun etrafında dönüyoruz aslında tüm bu eş zamanlı olayların başlangıç noktasının yani kuyruklu yıldızın göründüğü tarihin anlamı ve sebebi ne? Rhaegar ve üstadlar bu olayların iç yüzünü nasıl öğrenebildiler? Bunlara doyurucu cevabı sanıyorum kitaplarda alacağız dizinin yüzeyselliği malum. Bran bu konuda anahtar olabilir dizi için ama onunda ömrü kısa o GRRM'nin vasat Gandalf'ı ve kendisinin düşüncesi de Balrog savaşında Gandalf'ın ölmesi gerektiği olunca Bran'e tam da böyle bir son yazacak. Kitapta hala Eski Şehir imkanı bulunuyor. Aslında GRRM bir röportajında kuyruklu yıldızın tarihi etrafında epey dolanmıştı o röportaja tekrar ulaşmak istiyorum bulamadım :)
Dizinin son sahnesi bu yönde gerçekleşti.
Ejderha vasıtası olmasa geçemeyecekler miydi? Dizi bu soruyu tam olarak cevaplamamış olsa da sanki öyle duruyor. Liderlerin ne amaçladığını daha bilemiyoruz tam olarak. Great Other'a dair bilgimiz sınırlı. Kitaplarda umarım duvarı zıplama şekli böyle olmaz. Birkaç karakterin taş ejderhalar/ölü ejderhalar üzerine visionları var. Umarım aynı sonuca ulaşan farklı yollar dizayn edilmiş olsun. Özellikle cgi masrafı göz önüne alınarak.
•
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
•
Imperium:
139
Final bölümüyle ilgili asıl yorumumu sonra yapacağım.
Aşağıdaki 2 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal, Aytaç
Imperium:
139
•
|