İleti Sayısı: 1,959
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
39
23-02-2017, 14:33
(Son Düzenleme: 24-09-2018, 18:55, Düzenleyen: Duman.)
ES film yapımcılığında, Serdar Akar' ın yönetmenliğinde, başrol de Bülent İnal' ın olacağı dizi 24 şubat günü TRT izleyicisi ile buluşacak. Dizi isminden de anlaşılacağı gibi Sultan Abdülhamid' ı konu almakta. Fragmanlara göre konuşursak figuran olup o üniformalardan birini edinmek isterdim :)
Fragmanlar
Devlet televizyonunun bir kez daha kârdan öte bir amaç güderek kaliteli bir yapım ortaya koyacağına inanıyorum. İyi bir dizi olması umuduyla..
İleti Sayısı: 2,844
Imperium:
15
bu platformda tartışma yaratmaması umuduyla ...safi şekilde sözde aşk ,özde cinselliği vurgulayan dizi olmadığı sürece her diziyi izlemeyi severim.bu diziyi de takip edebildiğim sürece edeceğim. umarım ki kaliteli bir yapım olur.muhteşem safsata gibi olmaz.
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
İnsanları Osmanlı dönemine özendirmek ve padişahları olabildiğince şirin göstermek için çekilen, içinde tarihin tsini barındırmayacak bir dizi daha. TRT bu propaganda dizilerinde çok iyi, nede olsa kâr-zarar derdi yok, parası bizden geliyor.
İleti Sayısı: 1,463
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
24
@ gardyans Konuya bekleniyorsunuz...
İleti Sayısı: 6
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
Şu algınızı değiştirin artık ya yok osmanlıda en çok toprak kaybeden padişahmış yok diğerleri dururken Abdülhamid ne alakaymış yok biz tarihi diziden mi öğrenecekmişiz bıdı bıdı bıdı. Birincisi bu adamlar bu diziyi tarihi öğretmek için değil yaşatmak için yapıyorlar. İkincisi 33 yıl süren bir padişahlığı osmanlıda en çok toprak kaybeden padişah diye zırvalamak kimsenin haddi değil. Herkes yorum yapabilir elbette ama kimse hakaret edemez. Açın araştırın okuyun biraz....
•
İleti Sayısı: 1,576
Imperium:
5
Sezarın hakkı sezara. Yanlış bilmiyorsam 1.ww sınırlarına kadar geriledik. Yani yüceltmenin anlamı yok. Ve yine yanılmıyorsam 1.meşrutiyeti savaş çıktı kapatıyorum beyler diyerek kapatanda 2.Abdülhamid.
•
İleti Sayısı: 721
Imperium:
0
•
İleti Sayısı: 1,433
Imperium:
8
@ Selim Sarıman
Bir imparatorluğun yıkılışını tek bir insana bağlayamayacağımız gibi, bir imparatorluğun kuruluşunu da tek başına padişahlara yükleyemeyiz. Her büyük devletin doğuşunda ve devamında belkide binlerce ayrıntı rol oynar, tarih bu ayrıntıları rasyonel çerçevede irdeleyip neyin yanlış gittiğini anlamaya çalıştığında işe yarar, bilim haline dönüşür.
Türkiye'de tarih dersleri bu ayrıntıları gelişigüzel anlatır, ancak padişahtan tanrıymış gibi bahseder, orduların neden güçlü olduğundan değil, ne kadar güçlü olduğundan söz edilir, ekonominin özellikleri değil, ne kadar zengin olunduğu anlatılır, kayıplardan değil, kazançlardan bahsedilir. Sırf bir padişah diye hata yapana hata yapmış diyemiyorsak yaşadığımız ülkenin sonunun o padişahın ülkesinin sonundan farklı olmasını beklemek hayal olur.
İleti Sayısı: 2,844
Imperium:
15
mis gibi bir tartışmamız daha oldu. hadi hayırlı olsun. daha bir bölüm bile yayınlanmayan diziyi gömmeye hazır kitle de geldi. kadro tamam :D hayırlı işler..
Imperium:
39
(23-02-2017, 18:52)jax61 : mis gibi bir tartışmamız daha oldu. hadi hayırlı olsun. daha bir bölüm bile yayınlanmayan diziyi gömmeye hazır kitle de geldi. kadro tamam :D hayırlı işler..
konuyu acmak 1 haftadir aklimdaydi. Tansiyon hemen yukselmesin diye dizinin baslamasina 1 gun kala konuyi actim :))
Imperium:
5
Eğer osmanlı içindeki çatışma gösterilip 93 harbiniyapmazlarsa kösemden ileri gidemezler. İlk muhtelem yüzyılda bile güzel yapmışlardı savaş sahnelerini
•
İleti Sayısı: 590
Imperium:
5
Dizide dönem yanlı bi şekilde işlenmiş. Eleştirilmesi normal
•
İleti Sayısı: 721
Imperium:
0
(23-02-2017, 20:58)HulkSpider03 : Eğer osmanlı içindeki çatışma gösterilip 93 harbiniyapmazlarsa kösemden ileri gidemezler. İlk muhtelem yüzyılda bile güzel yapmışlardı savaş sahnelerini
93 harbini meclise, geri kalan hezimetleride ittihatçılara kilitlerler.
•
İleti Sayısı: 602
Imperium:
8
Televizyon dizisi üzerine tartışacak, kavga çıkaracak bir toplum haline geldiysek özellikle genç neslin hakim olduğu bir ortamda , cidden yazık .
Imperium:
5
Uzun zamandır toplu silim görmemiştim...
•
İleti Sayısı: 1,418
Imperium:
4
Biz bu zihniyeti çok iyi biliyoruz. TRT uzun zamandır halkın kanalı olmaktan çıkıp propaganda kanalı haline geldi. Burada yazılan yorumlar, yargılar tamamen bu birikimin bir sonucudur. Kimse Abdülhamit'e veya tarihine düşman değil.
•
Imperium:
39
24-02-2017, 20:01
(Son Düzenleme: 24-02-2017, 20:13, Düzenleyen: napolyon94.)
başladık izlemeye bakalım
edit: 15 dakika rötar yemiş
•
İleti Sayısı: 3,113
Imperium:
22
Şu anda izlemeye başlamış bulunmaktayım, bittikten sonra düşüncelerimi yazacağım ama ;
Girişteki saldırı sahnesinde bir askerin bile olaydan haberi olmayıp hepsinin Abdülhamid'i vurmaya çalışması komiğime geldi, istihbaratın eksi yüzlerde olduğunu gösterir
•
Imperium:
39
ilk 60 dk izledim, yorumlarım spoiler içerebildiği için spoiler butonuna alıyorum.
Dizi 1894-95 senesinde başlıyor. 93 harbini falan unutun, hatta Muharrem kararnamesi ve Duyun-u Umumiyeyi de unutun.
Jenerik efsane olmuş, dizinin en beğendiğim noktasının Jenerik olması üzdü tabi.
Başlangıç, açılış dialogları resmen bu budur demek için kasmışlar, doğal akışına bırakaydınız bu dialoglar çok yapmacık olmuş.
Müzik kullanımı yer yer konuşmların seslerin boğmuş, keman sesinden duyamadığım bir dialog oldu.
10. dk den Thedore Herzl sahne alıyor, açılışta ki halka ateş ateş açma sahnesinde de gördüğümüz davud yıldızı ile dizinin belasını öğrenmiş olduk.
Şehzadenin kalkıp kahvaltıda babacım demesi, sultan ananın kalkıp oğluşum besmele çekeydin önce demesi çok yapmacıktı.
Yüksek kademe Tevfik Paşa, hanedan ile evli ama korkunç bir ingiliz köleliği yaparmış gibi bir mihvali var.
Huzura çıkmak yada talebini iletmek için eşini kardeşini araya sokan paşalar durumuda can sıktı.
Sultan, eşi ve çorbacı dayının yanındaki şişko çırak çocuk dışında oyunculuk beğenmedim. Hele Herzl' in babasını sadist gibi zincirleyip yaptığı konuşma ile kapatasım geldi.
Ya bu Tevfik 1300 km demiryolu için 2500 çemkir köprü yapılmalı gibi bir söz söyledi. Ben mi yanlış anladım, 2500 köprü nedir lo?
Tam tüm oyunculuklar kötü derken Sadrazam Halil Paşa ve diğeer paşaların demiryolu haritasın da yaptıkları inşaat oyunu sahnesi sempatimi topladı. Böyle sahneleri bolca görmek umuduyla.
Özetle fena değil, iyi değil, pilot bölüm daha iyi olabilir mi, aşağı yukarı diziye bir 500 dk daha şans verebilirm. Ama dialoglar çok sığ geldi, bunaldım.
Imperium:
5
24-02-2017, 21:48
(Son Düzenleme: 24-02-2017, 21:49, Düzenleyen: HulkSpider03.)
Savaş sahnesi olmaması klasik bir iç devlet meselesi olması 1.meşrutiyeti göstermemeleri ki 2.gösterilecek mi orası da meçhul... Kösem izlense daha iyi kösemden farkı olmamış.
İlk muhtelem yuzyıl tarihsel olmasada savaş sahneleri veyahut en başından anlatması her şeyi güzeldi. Yorumlarınıza göre iç meseleden başka bir yere gidemeyecek.
•
|