İleti Sayısı: 184
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
1
(23-03-2019, 18:39)adanalı : (23-03-2019, 18:18)RawWrath : Timurla vasalları annexleyene kadar nasıl tutucaz kaç tane video izledim orada yapılanları yaptım ama bir türlü olmuyo
liberty desire'ı azaltan etkiyi almak için gerekli olan dlc yok onun haricinde yaptığı her şeyi yapıyorum ama yine de olmuyo
•
İleti Sayısı: 20
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
1
(23-03-2019, 19:54)RawWrath : (23-03-2019, 18:39)adanalı : (23-03-2019, 18:18)RawWrath : Timurla vasalları annexleyene kadar nasıl tutucaz kaç tane video izledim orada yapılanları yaptım ama bir türlü olmuyo
liberty desire'ı azaltan etkiyi almak için gerekli olan dlc yok onun haricinde yaptığı her şeyi yapıyorum ama yine de olmuyo
fars, sistan, khoran ı march yap, gerekirse afgan ı da, ilk 10 yıl için trans. ı annexle sadece. Videodaki taktiği uygula. daha sonra tek tek marchdan vassal a çevirip annexlersin.
•
İleti Sayısı: 1
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
Arkadaşlar özel millet olarak yeni ülke kuruyorum ama tek bir ülke mi kurabiliyorum ben 1 den fazla ülke kurmak istiyorum
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Custom nation diyip ülkeni kurduktan sonra done diyerek ülke seçme ekranına dönüyorsun. Tekrar custom nation butonuna bastığında add ve modify seçeneği çıkıyor. Oradan add diyerek yeni bir ülke oluşturabilirsin. 40 falan galiba limit emin değilim.
Bozuk Türkçe yamaya çok güvenemeyerek de olsa bi de o dille açıklayayayım. Özel millet tuşuna basıp ülkeni tamamladıktan sonra tekrar özel millet tuşuna basarak ekle ve düzenle seçeneklerinden ekle diyerek yeni bir ülke ekleyebilirsin.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 5
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
Millet hala tavsiye gelmedi hala oynayacak devlet bulamadım. Venedik oynadım sıkıldım. Ajam ile Persia kurdum hindistanı falan aldım sıkıldım. Timur da hep isyan ettiler. Bunalrdan başka GÜZEL bir devlet önerisi yokmu? Kolay zor fark etmez kendimi ascağım lütfen...
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
24-03-2019, 18:05
(Son Düzenleme: 24-03-2019, 18:05, Düzenleyen: altnkurt.)
Navarra oyna, sağlam görevleri var. Granada da öyle.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 5
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
Evet Granada aklımda vardı. Şimdi iyice oturdu. Ben Granda oynamaya kaçar çok teşekkürler bu arada cevabın için :)
•
İleti Sayısı: 119
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
1
memlük ile nasıl koptik olunuyor koptik toprak aldım sonra ona misyoner gönderip maliyetını kıstım isyan çıkardım isyancılar toprak ele geçirdiler %100 oldu başarılı oldular ama ülkenin dini değişmedi sadece işgal ettikleri toprakların dini değişti
•
İleti Sayısı: 3,518
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
51
(27-03-2019, 00:34)Emekli Tüccar : memlük ile nasıl koptik olunuyor koptik toprak aldım sonra ona misyoner gönderip maliyetını kıstım isyan çıkardım isyancılar toprak ele geçirdiler %100 oldu başarılı oldular ama ülkenin dini değişmedi sadece işgal ettikleri toprakların dini değişti
Ülkenin en az yarısı koptik olması lazım din değiştirmek için.
•
İleti Sayısı: 20
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
1
(27-03-2019, 00:34)Emekli Tüccar : memlük ile nasıl koptik olunuyor koptik toprak aldım sonra ona misyoner gönderip maliyetını kıstım isyan çıkardım isyancılar toprak ele geçirdiler %100 oldu başarılı oldular ama ülkenin dini değişmedi sadece işgal ettikleri toprakların dini değişti
ülkenin en az yarısı ifadesi yanlış, büyük çoğunluğu koptic olucak. Örnek video Osmanlı için,
•
İleti Sayısı: 103
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
1
(23-03-2019, 18:37)Jake Peralta : Arkadaşlar oyunu 3 aydır oynuyorum. Haftanın Ülkesi Etkinliğindeki çoğu ülkeyi oyandım ama biraz sıkıldım. Ülke önerisi olanlar varsa alabilirmiyim acaba (zorluk fark etmez)
Avarya ve kırım zevkli geliyor bana avaryayla pers kurmuştum kırımlada altın ordaya gitmek rusları ezmek güzel geliyor hem zorlayıcıda
•
İleti Sayısı: 103
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
1
https://i.hizliresim.com/bVdlAb.jpg Sizce bu yıla kadar iyi gidebilmişmiyim ispanya kolonilerini aldım kolonilere ağırlık verdim hindistana varmaya çalışıyorum ama avrupa hep kalıyor bir toprak alınca 33 agresiflik veriyor sizce kolonilerde nereye ağırlık vereyim bilen biri yazarsa sevinirim.
•
İleti Sayısı: 119
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
1
az önce batılılaşma rehberine göz gezdirdim de şuanda bu mekanik kaldırıldı mı yani müslüman teknoloji grubundaki bir ülke batılı teknoloji grubuna geçebilme imkanı var mı ?
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Batılılaşma sistemi kaldırılıp yerine enstitü sistemi getirildi. Artık teknoloji grupları değiştirme yolu yok.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 983
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
2
Litvanya ile Polonya'yı Pu almaya çalışmak mı daha mantıklı yoksa oyun başından beri ally olup savaşlarda kullanmak mı ?
(Moskova şu anda benim Pu altında yıl 1620 Osmanlı ölü)
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Pu almak.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 184
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
1
31-03-2019, 12:33
(Son Düzenleme: 31-03-2019, 12:34, Düzenleyen: qiyanax1.)
bu elektörlerin beni desteklemesini nasıl sağlarım pu aldığım bohemya bile bana vermiyor ilişki kasıyorum ittifak oluyorum yine de bana vermiyorlar eksiye düşüyo böyle
•
İleti Sayısı: 3,518
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
51
@RawWrath üstüne gel neden eksi yediğin yazar. Varisin yoksa veya kadın varisin varsa onla alakalı olabilir. Veya saygınlığın düşük olabilir, agresifliğin yüksek olabilir. Ayrıca Bohemya PU olduğu için diğer ülkelerin oy vermesine eksi bonus da veriyor.
•
İleti Sayısı: 76
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
Merhaba öncelikle herkese. Forumu ve özellikle burayı takip ediyordum, aranıza katılmak bugüne kısmetmiş. Birkaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim. Öncelikle oyunda yeni sayılırım, 140 saat civarı bir sürem var.
Oyunu öğrenmek adına biraz oynayıp bana güzel gelen başarımları yaptım ufaktan. Definitely the Sultan of Rum, Avar Khaganate, A tale of two Families gibi Major başarımlardan sonra Osmanlı ile Dünya Fethi ve Tek Din başarımlarına uğraştım 40 saat civarı. Ama her yeni oyunumda 1600 1650 gibi hevesim kaçıyor. Yeterince hızlı olmadığımı düşünüyorum. Sizce 1600 1650 yıllarında kaç development normaldir Wc'ye göre. 2500 dolaylarında oluyor bende. Diğer soru ise belli bir genişlemeden sonra corruption çok artıyor. Trade idea almak istemiyorum ama her ay 100 dukat sadece corruptiona ödeyince ülkenin beli doğrulmuyor. Bunu önlemenin mantığı nedir state yapmak haricinde.
Diğer sorum ise Hindistana inmeme engel olan timur hakkında. Bu ülke niye her oyunda bütün komşularıyla ve bölgesel güçlerin hepsiyle ally oluyor. Sırf ally bozsun diye toprak yerine warscore feda ediyorum. Yine de gidip ally oluyor. Bir savaş 15 yıl sürüyor ve yüzbinlerce manpower gidiyor. İkmallere dikkat etsem de sevgili timur ordularını 60 70k şeklinde gezdirdiği için ve bütün ülke dağ olduğu için çözüm bulamıyorum.
Diğer sorum ise idealarla ilgili. Genelde Askeri idea sadece Quantity alıyorum, sonra humanist, casusluk , diplomatik, influence şeklinde gidiyorum. Sıralama karışık. Sizce nesi doğru, nesi yanlış. Din olarak da sunni kalıyorum direk doğuya yöneldiğim için.
Son olarak Dünya Fethi artık daha mı zor eskiye nazaran. Öyle ise kısa bir şekilde nedenini yazarsanız sevinirim.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, iyi forumlar :)
•
İleti Sayısı: 110
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
@RawWrath Bohemyayı askeri yolla PU'ya almışsan şayet Avusturya oyunumda bende aldım. Agresiflik yüzünden vermezler. Tahtın varisi erkek olmalı ayrıca İmparatorluğu kaybetmişsin. Oyunun ilk başlarında diplomatlarının harıl harıl çalışması gerekirdi. Oyunda 58 tane prens var 7'sini kaptırmışsın. Bir hre üyesi kanunsuz toprak talebini onaylamıyorsa kim olursa olsun savaşacaksın. Kutsal Romayı koruyacaksın. Ben Burgundy'le kralliyet evliliği yaptım yinede burgundian intheritance gelmedi. Savaşarak gittim hre içindeki toprakları kurtardım. Ayrıca İtalyadaki birliği sağlaman gerekirdi. Sana tavsiyem yeni bir Avusturya oyunu oynaman. Venediğin anakarasındaki toprakları alman ferrarayı vassallaman ve papanın tüm topraklarını Ferraraya verirsen kuzey İtalya'daki hakimiyeti sağlarsın ve 1490'da tüm hredeki italyan devletler ayrılmamış olur. Benim oyunumda Savoy,Bohemya,Macar Pu ayrıca imparatorluğumu kaybetmedim 2 elektör hariç herkes beni seviyor.
•
|